MEB EKDERS YAZISINDA MESLEK LİSESİ ÖĞRETMENLERİNİ UNUTTU

MEB gönderdiği ek ders yazısında yine meslek öğretmenlerini unuttu!

MAAŞ-EKDERS - 2020-09-24 11:27:40

Mektepli Gazetede yer alan habere göre,Milli Eğitim Bakanlığı dün göndermiş olduğu ek ders konulu yazısıyla kafalarda soru işaretlerine neden olan bir çok konuya açıklama getirmişti. Yaşanan pandemi süreci sebebiyle 21 Eylül tarihinden itibaren uzaktan eğitimde olan öğretmenlere ek ders ödemelerimin hangi şartlarda ve durumlarda nasıl yapılabileceğine dair detaylı bir açıklama yaptı.
 
Ancak gönderilen yazıda meslek liseleriden görev yapan binlerce meslek dersi öğretmenleri , atölye ve alan şefleriyle ilgili her hangi bir açıklamanın olmadığı görüldü.

Özellike yaşanan bu süreçte her zaman yaptığı çalışmalar ile ön planda olan, zor süreçte öğrencileri ile uzaktan iletişim kurup bir çok işini yapmaya çalışan, son sınıf öğrencilerinin staj hazırlık işlemleri ile yakından ilgilenen meslek dersi öğretmenleri,atölye ve alan şeflerine ödenen ek ders, planlama - bakım onarım vb gibi ek ders ücretlerinin ödenip ödenmeyeceği yada ödenmeyecek ise okullarda eğitim öğretim olmasa bile atölye ve alan şeflerine yaptırılan iş ve işlemlerin nasıl yapılacağına dair herhangi bir açıklamanın olmaması yine kafalarda soru işaretlerine neden olmuştur.
 
Mebpersonel'in haberine göre; özellikle meslek derslerinde görev yapan öğretmenler ile atölye ve alan şefleri konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığın'dan bir açıklama beklemektedir.
 

Son olarak meslek liselerinde tüm alanlardaki meslek öğretmenleri son sınıf öğrencilerinin staj hazırlık çalışmalarını(iş yeri bulma, öğrenci yönlendirme,işletmeleri süreç hakkında bilgilendirme, sözleşmeleri takip etme vb.) ve 9.sınıf öğrencilerinin alan seçim rehberlik çalışmalarını yürütmeye devam etmektedir.

 

Günün Diğer Haberleri