DERS ZİLİ BELİRSİZLİKLER İLE ÇALDI

Okul zili tüm kafa karışıklıklarıyla bugün çalıyor!

EĞİTİM - 2020-09-21 17:32:09


Milli Eğitim Bakanlığı' nın son dakika fikir değiştirmeleri ile tam anlamıyla programlayamadığı yeni eğitim öğretim yılı bugün başlıyor. Fakat ne veliler ne de bu işin odağındaki öğretmenler neyi nasıl yapacakları tam anlamıyla anlamış değiller.

Yüz yüze eğitim ile 21 Eylülde başlanacağı bildirilen okul zili bu sene çok farklı çaldı. En son dün yapılan güncellemeyle kendi derslerini EBA canlı dersle atayacaklarını bile öğretmenler yeni öğrendiler.

Ders programları ve haftalık çizelgesi dün ilan edildi ve tüm öğretmenler neyi nasıl yapacakları telaşı içinde kaldı. 

Öğretmenlere tam anlamıyla bir seminer döneminin yaşatılarak kafalardaki soruların giderildiği bir dönem başlamış değil. 

Yüz yüze eğitim sadece anasınıfı ve ilkokul 1’inci sınıflara uyum süreci olarak bu hafta 1 gün, gelecek hafta 2 gün olarak açılmış oldu. 

Diğer sınıflarda öğretmenler dersleri sınıflara kendileri atayarak canlı ders uygulamasıyla ders yapacak. Bu dersleri ne zaman yapacakları, diğer öğretmenlerle nasıl çakışmayacağı, birçok EBA canlı ders sorunlarının aşılmadığı, sürekli çok kalabalık denildiği ve sistemin öğrenci ve öğretmeni sürekli sistemden attığı ve bu kadar öğrenciye ulaşmada alt yapının yeterli olup olmadığı, öğrencilerin evlerinde bilgisayar, internet erişiminin olup olmadığı soruları içinde yeni yılın zili çaldı.

MektepliGazete

Günün Diğer Haberleri