ANA SINIFI VE 1. SINIFLAR BU KRİTERLERE GÖRE OKULA GELECEKLER

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları ile 21 Eylül'de okulöncesi ve 1. sınıfların yüzyüze eğitime başlayacağını açıkladı.Peki okulöncesi ve 1. sınıflar hangi kriterler ile okula başlayacaklar?Haberimizde

EĞİTİM - 2020-09-08 23:22:20

Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları ile 21 Eylül'de okulöncesi ve 1. sınıfların yüzyüze eğitime başlayacağını açıkladı.Peki okulöncesi ve 1. sınıflar hangi kriterler ile okula başlayacaklar?

-Veliler tüm süreç konusunda bilgilendirilecek.Öğrencisini okula göndermek velinin isteğine bırakılacak.Çocuğunu okula gönderecek velilerden taahütname alınacak.Öğrencisini okula göndermeyecek veliler dilekçe verecekler.

-Sınıf mevcudu 15 üzerinde olan sınıflar bölünecek.Öğretmenler sınıfın bölünmesi durumunda grup sayısı kadar gün okula gelecekler.

-Her öğrenci haftada 1 (bir) gün okula gelecek.Dersler sabahtan olacak.Öğleden sonra ders olmayacak.30'ar dakika ders yapılacak.

-Özel eğitim sınıfları açılmayacak.

-Kantinler kapalı olacak,beslenme saatleri yapılmayacak.

-Okullarda ayaklı dezenfektan,lavabolarda sabun,ateş ölçer, olacak.Her öğrencinin okula girerken ateşi ölçülmeyecek,şüpheli görülen öğrencilerin ateşi ölçülecek.

-Ders planlaması yapılırken mivher dersler dikkate alınacak.

-Öğrenci ve öğretmenler maske takacaklar.

Eğitimhaberci.com-özel

Günün Diğer Haberleri