LİSEDE SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ

Liselerde sistem değişiklikleri yapıldı ve bunlar hiç sanıldığı gibi basit olmayacak. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar.

EĞİTİM - 2020-09-08 16:08:15

Liselerde sistem değişiklikleri ile birlikte öğrenciler bundan sonra, yeteneklerine yönelik seçmeli ders seçimini rahatlıkla yapabilecek. Böylece herkes yeteneklerine göre değerlendirilecek. Ayrıca Anadolu meslek liselerindeki öğrenciler, normal şartlarda 10. sınıfa geçtiklerinde alan ve dal seçimlerini yapabiliyordu. Şimdi ise bu durum 9. sınıfa indirilecek. Böylece öğrencilerin daha küçük yaşlarda bile belirli mesleklere yönelmesinin önü açılacak. Elbette yönlendirilen meslekler, sektör ihtiyaçlarına göre şekillendirilecek.

Liselerde bakın hangi değişiklikler olacak?


Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerine ilişkin yaptıkları çalışmalar ile birlikte akademik destek paketleri oluşturulacak. Öğrenciler 10’ar kişilik gruplara ayrılarak bu paketten yararlanabilecek. Sayı 10’nun altına düşse bile yine de eğitimlere devam edilecek.
 
Liselerde sistem değişiklikleri


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak yeni değişiklik ile birlikte yabancı dil sınavlarının işlevi bir miktar daha değişmiş olacak. Normal şartlarda sınavlar sadece yazılı yapılıyordu. Şimdi ise hem yazılı hem de uygulamalı olacak. Dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerileri bu sınavlarda sonuna kadar ölçülecek.

Günün Diğer Haberleri