KPSS SINAVINDA BİR SKANDAL DA KONYA’DA YAŞANDI

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

SENDİKA - 2020-09-06 23:21:11

Eğitim İş Konya Şube Başkanı Özgür Ulaş Yiğit yaptığı açıklamada:"Bugün ilimizde gerçekleşen KPSS (Kamu Personeli Seçme)Sınavında Konya merkez İmam Hatip Lisesinde deyim yerindeyse okulda görevli polislerimize ve öğretmenlerimize ÖSYM eliyle bir işgüzarlık yapılmıştır.

Sabah sınav görevine gelen öğretmenlerimiz sınava girecek olan tüm öğrencilerin covid-19 hastası olduğunu öğrenmişler ve durumu okul idaresine sormuşlardır.Okul idaresi de bu durumu gece kendilerine gelen mail ile öğrendiklerini belirtmişlerdir.

Salona girişlerde polislerimiz pozitif olan öğrencilere üst araması yapmak zorunda kalmış öğretmenlerimize dağıtılan siperlikler ise işleri bittikten sonra tekrar kullanılmak üzere toplanmıştır. Sınavda görevli bir çok öğretmenimiz bu duruma isyan etmiş ve sınava girmemişlerdir.

Ösym ise okul idareleri eliyle öğretmenlerimize bir daha sınav görevi alamazsınız diyerek alenen tehdit etmiştir.

Buradan Eğitim-İş olarak ÖSYM ye sesleniyoruz,hiç bir kurum ya da hiç kimse öğretmenlerimizi tehdit edemez,bu oldu bittilere pabuç bırakmayız,bir iş yapacaksanız doğru düzgün yapın,sizlerin beceriksizliğinizin faturasını öğretmenlerimize ödetmeyeceğiz"dedi.

Günün Diğer Haberleri