EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ

CHP Çorum İl Başkanı Mehmet Tahtasız, öğretmenlere verilen maaşların artık tartışma konusu olmaktan çıkmasını, öğretmenlere insanca yaşayabilecekleri bir ekonomik imkân sunulmasını isteyerek, Türkiye’nin aydınlık geleceğinin öğretmenlerin elinde şekilleneceğini vurguladı. CHP İl Başkanı Tahtasız, okulların açılması ve İlköğretim Haftası nedeniyle eğitim sendikalarını ziyaret ederek sorun ve talepler hakkında bilgi aldı.

SENDİKA - 2020-09-04 18:24:41

CHP İ Başkanı Tahtasız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Paşam, vekil maaşlarını düzenleyeceğiz, ne kadar verelim” şeklindeki yönetilen bir soru karşılığında “Öğretmen maaşlarını geçmesin” şeklinde cevap verdiğine dikkati çekerek, “Milletvekili maaşı öğretmen maaşını geçmesin” diyen Atatürk’ten “Öğretmen maaşı eğitime yük” diyen bakana gelindiğini söyledi.

Bakanın bu sözünün eğitimde gelinen noktayı özetlediğinin altını çizen Tahtasız, öğretmenlere verilecek değerin geleceğimiz olan gençlerimize verilecek değer anlamı taşıdığını kaydetti.

“ÖĞRENCİLERİMİZİ ÖZLEDİK ANCAK PANDEMİ SÜRECİNDE TEDİRGİNİZ”

Sendika yöneticilerinin ortak sözleri ise; “Okullarımızı ve öğrencilerimizi çok özledik. Ancak içinde bulunduğumuz pandemi süreci nedeniyle kaygılıyız, tedirginiz ve üzgünüz. Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önceliklidir. Gerekli tedbirlerin alınması suretiyle okullarımızda yüz yüze eğitimlerin yeniden başlamasını istiyoruz” şeklinde oldu.

“EĞİTİMDEN TASARRUF OLMAZ”

Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar ise Çorum’da bazı okullarda vekâletle müdürlük yapıldığını bildirerek, “Yavruturna Ortaokulu ve Bahçelievler Anadolu Lisesinde vekâletle müdürlük yapılıyor. Vekâletle yönetime son verilmelidir” şeklinde konuştu.

Yaşar, özellikle Buharaevler bölgesinde normal orta öğretim uygulanmadığını, okulların imam hatip ağırlıklı olduğunu, Anadolu lisesi ve Anadolu ortaokullarının eksik olduğunu söyledi.

Eğitim-İş olarak parasız eğitimi savunduklarını anlatan Yaşar, “çocuklarımız özel okullara yönlendiriliyor. KDV oranının yüzde 1’e indirilmesi bunun bir örneğini teşkil ediyor. Devlet destekli özel okul olmamalı, parasız eğitime önem verilmelidir” dedi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAYACAK HAMLELER YAPIN”

Eğitim, bir hak ve kamu hizmetidir. Hükümetin ağzından düşürmediği “sosyal devlet” ilkesi gereğince her bir çocuğumuz bu hak ve hizmetten eşit ve adil biçimde yararlanabilmelidir.

Eğitime ulaşmak için aynı imkânı tanımadığınız çocukları, aynı sınava sokarak düzenleyeceğiniz tüm yarışların kaybedeni ülkemiz olacaktır” ifadesini kullandı.

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, eğitim sorunlarının takipçisi olduklarını, sorunları genel merkeze ileterek çözüm için çaba harcayacaklarını bildirerek, yeni eğitim-öğretim sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Günün Diğer Haberleri