Hüseyin Selçuk'tan Bakan'ın Sözlerine Tepki

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarının değerlendirilmesi toplantısında MEB’in bütçesiyle ilgili sözleri Eğitim İş Elazığ Şubesi tarafından tepkiyle karşılandı.

SENDİKA - 2020-09-01 12:31:07

Bakan Selçuk’un açıklamalarına tepki gösteren Eğitim İş Elazığ Şubesi Başkanı Hüseyin Selçuk,’’Bakan Selçuk’un açıklamalarını talihsiz olarak görüyoruz’’dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan Eğitim Çalışmalarının ve Yeni Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıklarının Değerlendirilmesi" başlıklı bilgilendirme toplantısında, MEB’in bütçesine dair sorulan bir soruya yanıt verirken, ‘’Eğitimde asıl yük, öğretmenin maaşıyla ilgilidir. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesine bakarsanız, yatırım bütçesinin çok çok küçük olduğunu görürsünüz" ifadelerini kullanması tepkilere neden oldu. Bakan Selçuk’un açıklamalarını ‘talihsiz’ olarak değerlendiren Eğitim İş Elazığ Şube Bakanı Hüseyin Selçuk, konuyla ilgili açıklamasında, ‘’Eğitimci olmadan eğitim olmaz, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamaları kabul edilemez’’dedi.

‘’ÖĞRETMENİN MAAŞINI ‘YÜK’ OLARAK GÖRMEK KABUL EDİLEMEZ’’

Eğitim İş Elazığ Şubesi Başkanı Hüseyin Selçuk, açıklamasında, ’’ Eğitim İş olarak öğretmenlerin maaşları ile ilgili yapılan açıklamayı talihsiz olarak görüyoruz. Zaten insanca bir yaşama uygun ücret alamayan öğretmenin maaşını "yük" olarak görmek, en hafif tabirle haddini aşmıştır. Aklı çalışan herkesin malumudur ki eğitimci olmadan eğitim olmaz. Bakan Selçuk, eğitime ayrılan bütçenin yetersizliğini açıkça söyleyememekte yetmez gibi, eğitimin vazgeçilmezi öğretmenler üzerinden talihsiz açıklamalar yapmaktadır.  Oysa eğitimin en ağır yükü, ne yazık ki basiretsizlik timsali haline gelen Bakanlıktır. Bakanlıklar, olağanüstü durumlarda Hazineden ek bütçeler talep eder ve bunun ardından planlamalar yapar. Korona nedeniyle eğitimde olağanüstü bir duruma geçilmesine rağmen, Hazine'den Diyanet kadar bile talepkar olmayan MEB, bu ülkenin geleceğinde açıkça bir yüktür.’’dedi.

‘’GERÇEKÇİ VE AYRINTILI BİR PLANLAMA YAPIN’’

Pandemi sürecinde de Eğitim İş olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na ek bütçe ayrılması gerektiğini dile getirdiklerini belirten Selçuk,’’ Yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesi diğer bakanlıkların bütçesinin gerisinde kalıyor. Yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmenin bağlı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçesinin, Diyanet İşleri’nden bile az olması kabul edilemez bir durumdur.’’dedi. Eğitim İş olarak MEB’i uyardıklarını belirten Selçuk,’’ En azından bu olağanüstü dönemde eğitimin sorunlarına dair tüm eğitim çevrelerinin önerilerine açık olun. Eğitime dair derhal gerçekçi ve ayrıntılı bir planlama yapıp, bunun için Hazine'den ek bütçe talep edin. Ünlü düşünür Sokrates'in dediği gibi, "Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın’’diye ifade etti.

Günün Diğer Haberleri