Eğitim-İş: MEB çözüm bulmaya çalışmıyor

Okullarda 21 Eylül’de başlayacak eğitim hakkında konuşan Eğitim İş Kocaeli 1 Nolu Şube Başkanı Emine Çalık, “Milli Eğitim Bakanlığı her gün değişen açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ancak nedense bu kadar hayatı önem taşıyan bir konuda bile, eğitimin paydaşlarıyla birkaç günlük acil bir çalıştay yapmaya ve bu soruna birlikte çözüm bulmaya çalışmıyor” dedi

SENDİKA - 2020-08-21 15:06:39

Konuyla ilgili şube binasında açıklama yapan Eğitim İş Şube Başkanı Emine Çalık’a Şube Sekreteri Bülent Uğrasız, Mali Sekreter Zeynep Gerim, Örgütlenme Sekreteri Özgür Dokuz ve Eğitim Sekreteri Sabri Mutlu eşlik etti. Çalık, "Son günlerde ilgili ilgisiz herkesin sanki öğretmenler okulların açılmasını istemiyormuş algısı yaratılarak, sözlü saldırılara ve hakaretlere başladığını görmekteyiz. Okulların açılmasına dair tartışmada bilimsellikten ve empatiden uzak biçimde eğitimciler, eğitim sendikaları suçlanmaktadır. Öğretmenler, Cumhuriyet tarihinde hiç olmadığı kadar bu hükümet döneminde itibarsızlaştırılmıştır. Oysa 6 aydır çalışmadan maaş alıyor denilen öğretmenler salgının başladığı ilk günlerden itibaren gönüllü vefa grupları içinde yer alarak toplum sağlığı için her türlü riskli ortamlarda çalışmışlardır” dedi.

KAÇ PARA GÖNDERDİLER BUNLAR AÇIKLANMALI

Şu an öğretmenler herkesten daha çok okulların açılmasını ve öğrencileriyle kavuşmayı arzu etmektedir. Ancak gerçekler ortadadır. Milli Eğitim Bakanlığı okulların nasıl açılacağını açıkladı. Okullar temiz olanlar ve olmayanlar olarak tespit edilecekmiş. Bunu da görevli 2 bin denetmen kontrol edecekmiş. Okullar, salgından daha çok eğitim ortamlarının hazır olmamasından, derslik sayısının yetersizliğinden okullarda yeterli yardımcı personel eksikliğinden dolayı açılamamaktadır. Bakanlık okulları temiz olup, olmamakla denetlemek yerine, Mart ayından bu yana iller bazında okulları hijyen bakımından hazırlanmak için kaç para göndermiştir, bunları açıklamalıdır.

TAŞIMALI EĞİTİME SON VERİLMELİDİR

Temassız oyun kitabı hazırlanacağına, okullarda temassız, fotoselli musluklar, sabunluklar konulmuş mu? Lavabo sayıları arttırılmış mı? Bunları açıklamalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı her gün değişen açıklamalar yapmaya devam ediyor. Ancak nedense bu kadar hayatı önem taşıyan bir konuda bile, eğitimin paydaşlarıyla birkaç günlük acil bir çalıştay yapmaya ve bu soruna birlikte çözüm bulmaya çalışmıyor. Yıllar önce 4+4+4 eğitim sistemi getirilirken binlerce köy okulu boşaltılıp çocuklar taşımalı sistem ile merkezlere taşınmaya başlandı. Salgının devam etmesinden dolayı, derslik yetersizliği nedeniyle seyreltilmiş eğitimden bahsedilirken, taşımalı eğitime son verilmelidir.

HERHANGİ BİR TEDBİR ALINMADI

Taşımalı sistemin olumsuzluklarını ortadan kaldırmak için yatılı bölge ilkokul ve ortaokulları hayata geçirilmelidir. Günümüzde atanamayan bir milyona yakın öğretmen var, acilen yeni atamalar yapılmalı, atıl durumda, çürümeye terk edilmiş binlerce köy okulu eğitim öğretime açılmalıdır. Eğitim İş olarak, Covid 19 kapsamında alınacak tedbirlere ilişkin önerilerimizi 10 Ağustos 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına sunduk. Buna rağmen bakanlıkça öğrencilerimizin maske, temizlik ve sosyal mesafe konusunda herhangi bir tedbir alınmadığı görülmektedir.

Kaynak:aktoshaber

Günün Diğer Haberleri