“Öğretmenlerin yüz yüze semineri sakıncalı”

Eğitim İş Adana 1 nolu Şube başkanı İsa Kayadan, 24 Ağustos günü başlayacak olan öğretmenlerin seminer çalışmasının yüz yüze olan kesiminin corona virüs nedeniyle sakıncalar doğuracağını söyledi.

SENDİKA - 2020-08-21 14:23:42

Kayadan, Bilim kurulu tavsiyelerine uygun olarak öğretmenlerin eğitim çalışmasını yapmasını veya bu kararın ertelenmesini istediklerini belirterek şunları söyledi. “ Biz Haziran dönemi seminer çalışmasını bakanlığımızın istediği gibi yüz yüze yapmak için hazırlanmıştık. Anca Bilim kurulunun 22 Haziran verileri değerlendirildiğinde ve veriler ışığında bu çalışmanın uzaktan seminer çalışmasına dönüştürüldüğü açıklanmıştı. Verilerin bugünkü karşılaştırması yapıldığında bu seminerin yapılmasının sakıncalı olduğu net bir şekilde ortaya çıkıyor.” dedi.

Eğitim İş Adana 1 nolu Şube başkanı İsa kayadan, “Bir milyonu aşan öğretmenlerin, okullarda kapalı toplantı salonlarında bir araya gelerek bir hafta boyunca, ortak paylaşım alanlarını kullanarak virüs taşıma konusunda tedbirlerin okul koşullarında yetersiz olduğunu da göz önüne alırsak virüs yayılımının artacağı kaygısını taşımaktayız.” Dedi.

Kayadan açıklamasına şöyle devam etti. “ Biz öğretmenler ve eğitim emekçilerinin tamamı görevimizden aciz değiliz onur ve gururla görevimizi yerine getirme arzusundayız. Anca kamuoyunda eğitim emekçilerini itibarsızlaştıran ifadeler adeta bir virüs gibi yayılmaya başladı. Bu toplumsal barışa kutsal bir mesleğin uygulayıcısı olan öğretmenlere çok ciddi bir haksızlıktır. Bunu yapanlar ciddi anlamda toplumsal barışa hiçbir şekilde fayda sağlamayacaklarını bilmelidirler. Herkes hukuku ve haddini bilmelidir.”

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi “Biz ilim ve fenden kuvvet alıyoruz ve ona doğru yürüyoruz. Bir gün benim söylediklerim bilimle çelişirse, bilimi tercih edin” söyleminden yola çıktıklarını ifare eden Eğitim İş 1 nolu Şube Başkanı İsa kayadan şöyle konuştu, “ Türk Tabibler Birlieğinin covid 19 izleme programına göre TCR testiyle tanı alanların sayısı Sağlık Bakanlığınca kamu oyuyla paylaşılan rakamların 9.9 katı aktif vaka olduğu ifade ediliyor. Bu gösteriyor ki, kamuoyuyla paylaşılan veriler gerçekçi değil. Bu da bizim kaygılarımızı artırıyor.”Çukurovapress

Günün Diğer Haberleri