Özür Grubu Atamalarında Öğretmenler Mağdur Olacaklar

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kadrolu öğretmenlerin mazerete dayalı tayin döneminde bugün boş kontenjanlar açıklandı.

ATAMA - 2020-08-19 21:47:17

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kadrolu öğretmenlerin mazerete dayalı tayin döneminde bugün ikinci aşama olan kontenjanların açıklanması ve tercih süreci başladı.

Öğretmenler yayımlanan kontenjanlarda boş olan okullara ve muhtemel açık okullara tercih edecekşer.Tercih süreci 2. aşama başvurular ise 19-21 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Özür grubu atama sonuçları ise 24 Ağustos 2020 tarihinde MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından açıklanacak.

Öğretmenler Mağdur Olacaklar

Bu sene ilk defa emekli olan öğretmenlerin kadroları il içinde isteğe bağlı yer değiştirmek isteyn öğretmenlere açıldı.Birçok öğretmen il içinde yerdeğiştirdi.Tayini çıkan öğretmenlerin normları güncellenmeden il dışı tayinler yapıldığı için birçok öğretmen il dışı isteğe bağlı yerdeğiştirmede yerdeğiştiremedi ve 2. il dışı yerdeğiştirme yapılması için sosyal medyada kampanya başlattı.

Eş durumu,sağlık özrü ve diğer nedenlerden yer değiştirmek isteyen öğretmenleri de benzer bir mağduriyet beklemekte.

Bugün açıklanan kontenjanlara bakan öğretmenler özrünün bulunduğu ilde açık kadro olmadığını gördü ve hayal kırıklığına uğradı.Benzer şekilde il içinde ailesinden kilometrelerce uzakta görev yapan ve mağdur olan öğretmenlerde normların güncellenmemiş olmasından dolayı mağdur olacak.

Özür Grubu Tayin Süresi uzatılmalı Normlar Güncellenmeli

Ayrıca birçok ilde yönetici atama süreci devam etmekte.Müdür yada müdür yardımcısı olarak göreve başlayacak öğretmenlerin okullarında öğretmen ihtiyacı oluşacak.Bakanlık özür grubu tayin sürecini uzatarak yada ikinci bir özür grubu tayini yaparak ailelerin parçalanmasını,sağlık durumu nedeniyle öğretmenlerin mağdur olmamasını sağlamalı.

Diğer taraftan özür grubu tayin başvuruları 19-21 Ağustos'ta alınacak ve atamalar 24 Ağustos'ta açıklanacak.Öğretmenler bu yıl 24 Ağustos'ta mesleki çalışmalarını yapmak üzere okullarına gidecekler.Tayini çıkan öğretmenler özellikle ildışı tayinlerde ev taşıma yeni görev yerinde ev tutma taşınma sürecinde pandemi koşullarında zorlanacaklar.

Bakanlık tüm bu durumları göz önüne alarak bu sıkıışık takvimi uzatmalı yada ikinci bir yer değişikliği ile öğretmenleri mağdur etmemeli.

Öğretmenler İl-İlçe Emri Bekliyor

Mazeret tayini sürecinde geçtiğimiz yıllarda norm kadro güncellemesini yaşanan sorunları bakanlık il yada ilçe emri uygulaması ile çözüm sağlamaya çalıştı.Öğretmenler özrünün blunduğu ilçe emrine verildi.Bu öğretmenler daha sonra norm fazlası atamaları ile açık olan kadrolara yerleştirildi.Norm fazlası atamalarında özellikle il içinde özrü olan ve yıllarca mağduriyet yaşayan yüksek puanlı öğretmenler mağdur edildi.Bakanlık hizmet puanı üstünlüğüne dayalı adaletli bir şekilde tayin sürecin yürütebilmesi için özür grubu tayinlerini bu yıl ikinci defa yapmalıdır.

Eğitim Haberci-Özel

İlgili Haberler

Günün Diğer Haberleri