Aydın’da 979 Öğrenci LGS 1. Yerleştirmede Hiçbir Kuruma Yerleştirilemedi

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim – İş) Aydın Şubesi Başkanı Remzi Çomakçı, eğitimdeki güncel konulara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

EĞİTİM - 2020-08-17 13:10:49

Eğitim – İş Aydın Şubesi Başkanı Remzi Çomakçı, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirme sonuçlarına göre, Efeler’de 979 öğrencinin hiçbir ortaöğretim kurumuna yerleştirilemediğini bildirdi.

 

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim – İş) Aydın Şubesi Başkanı Remzi Çomakçı, eğitimdeki güncel konulara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Çomakçı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un imzasıyla 15 Ağustos’ta valiliklere gönderilen resmi yazıda 23 Mart’tan bu yana kapalı bulunan eğitim kurumlarından özel eğitim kurumlarının 17 Ağustos’ta, devlet okulu statüsündeki ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının ise 31 Ağustos’tan itibaren eğitim öğretime başlayacağının bildirildiğini belirtti.

Çomakçı, aynı yazıda, “Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları istemeleri hâlinde, 17 Ağustos 2020 Pazartesi gününden itibaren uzaktan eğitim yoluyla tüm kademe ve sınıf düzeylerinde öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlayabilecektir. 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı 31 Ağustos 2020 Pazartesi günü itibarıyla başlayacağından resmî ve özel örgün eğitim kurumlarının tamamı bu tarihten itibaren uzaktan eğitim yoluyla öğrencilerin eksik konu ve kazanımlarına yönelik program uygulamasına başlayacaktır. 21 Eylül 2020 Pazartesi gününden itibaren 2020-2021 ders yılına ilişkin öğretim programlarının yüz yüze işlenmesine başlanacaktır. Öğretmenler, mesleki çalışmalara 24 Ağustos 2020 Pazartesi günü görev yaptıkları eğitim kurumlarında başlayacaklardır” ifadelerinin yer aldığını aktardı.

“Koronavirüs vaka sayıları bu derece artışa geçmişken, alınan bu kararın bilimsellikten uzak olduğu tartışmasız bir gerçekliktir” görüşünü savunan Çomakçı, şunları kaydetti:

“2019-2020 yaz seminer çalışmaları 22-30 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilmesi düşünülürken, ülkemizdeki vaka sayıları nedeniyle online olarak yapılmasına karar verilmiştir. 22 Haziran koronovirüs tablosunda hasta sayısı bin 212’lerde iken, online yapılması kararı alınan seminer çalışmaları, 15 Ağustos günkü koronavirüs tablosunda hasta sayısı 1256 iken şimdi neden okullarda yapılmak istenmektedir, yoksa Milli Eğitim Bakanlığı koronavirüs aşısını mı buldu?”

Günün Diğer Haberleri