Uzaktan eğitim süresince ek ders ödemesi yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk dün yapılan bilim kurulu toplantısı sonrasında okulların 31 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında uzaktan eğitim olarak devam edeceğini açıkladı. Peki bu süreçte öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak mı ? Süreç nasıl ilerleyecek

EĞİTİM - 2020-08-13 21:12:28

Küresel çapta yaşanan korona virüs salgın hastalığı sebebiyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de okullar geçtiğimiz Mart ayında uzaktan eğitime geçti ve 2019 2020 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim olarak tamamlandı.

Vaka sayılarında artışın başlayan normalleşme sonrasında tekrardan yükselişe geçmesiyle birlikte dün yapılan bilim kurulu toplantısı sonrasında 31 Ağustos tarihinden itibaren 21 Eylül'e kadar uzaktan eğitim olarak devam etmesi kararı çıktı.

31 Ağustos - 21 Eylül süresince öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacak mı ?

Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında Mart - Haziran ayları arasında yapılan uzaktan eğitim sürecince öğretmenlere uzaktan eğitim başlamadan önceki ders programlarında üzerlerinde olan ders yükü kadar ek ders ödemeleri yapılmıştı.

Ayrıca bu konu ile ilgili olarak öğretmenlerin öğretmenlerin ek ders saatlerine ilişkin kararda değişiklik yapılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve öğretmenlerin ek ders saatlerine ilişkin kararda değişikliği aşağıdaki gibi değiştirilmişti


" 2019-2020 öğretim yılında görev yapan öğretmenler, koronavirüs salgını nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği günlerde üzerlerinde bulunan ek ders görevlerini yapmış sayılarak, ek ders ücretinden yararlandırılacak.

Bu kapsamda ödeme yapılanlar, tatil edilen günlere ilişkin kendilerine telafi ve uzaktan eğitim görevi verilmesi halinde, ayrıca ek ders ücreti ödenmeksizin bu görevleri yerine getirmekle yükümlü olacak. Yükümlülüklerini yerine getirmeyen öğretmenlerin, ek ders ücretleri geri tahsil edilecek."

Uzaktan eğitim süresince nasıl bir süreç izlenecek 

Öğretmenlerin 31 Ağustos - 21 Eylül tarihleri arasında yapacakları uzaktan eğitim ile ilgili olarak izlenecek süreç ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde resmi bir yazının okullara gönderilmesi beklenmektedir.

Ayrıca bu süreçte öğretmenlere ek ders ödemesi yapılabilmesi için öğretmenlerin üzerlerinde ders yükünün olması gerekmektedir yani öğretmenlere okul idari tarafından ders programının verilmiş olması gerekmektedir. Konuyla ilgili gelişmeler yakında takip edilecek ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi açıklama yapıldığında siz değerli okuyucularımız ile paylaşılacaktır.

 

Günün Diğer Haberleri