Veliler tedirgin

Eğitim İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Iltar okulların açılmasına az bir süre kala koronavirüse karşı herhangi bir hazırlık yapılmadığını söyledi. Iltar, “Veliler de tedirgin. Kimse bu durumda risk almak istemez” dedi

SENDİKA - 2020-08-07 12:08:26

Antalya Ekspres gazetesinden Dilan Eray'ın haberine göre,TÜRKİYE’DE koronavirüsün yaygınlaşmasından ötürü önlem amacıyla 23 Mart’ta okul eğitimine ara verildi. Yaz tatiline kadar uzaktan eğitim sistemi ile eğitim verildi. Yeni okul döneminde ise uzaktan eğitime devam edilip edilmeyeceği henüz belli değil. Okulların açılmasına az bir süre kala herhangi bir tedbir alındığı görünmüyor. Öğretmenler, veliler ve öğrenciler merakla ne olacağını beklerken Kurban Bayramı’ndan sonra vakaların artış göstermesi vatandaşı telaşlandırıyor. Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar ise Antalya’daki okullarda temizlik malzemesinin eksik olduğunu ve hiçbir önlem alınmadığını söyledi. Velililerin çocuklarını okula göndermek konusunda tedirgin olduğunu söyleyen Iltar, Antalya’daki vaka artışlarının korkuttuğunu da ekledi.

‘HAZIRLIK YOK

Koronavirüsün Türkiye’de ilk açıklandığı zaman Antalya’daki okullarda temizlik malzemesinin yetersiz olduğuna dikkat çektiklerini hatırlatan ve okulların açılması durumunda hiçbir önlem alınmadığını belirten Iltar, “Gördüğümüz kadarıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı hazırlık özel okullara yönelik. Okulları açılacak ve 1-2 hafta sonrasında da okullar tekrar kapanacak. Amaç kayıt alıp özel okulların para kazanmasını sağlamak. Bakanın söylemlerinden anladığımız uzaktan eğitime hazır olmamız gerektiği. Söylemlerinden bunu çıkarmak mümkün. Öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığı dikkate alınmadan hareket ediliyor” şeklinde görüş bildirdi.

VELİLER TEDİRGİN

Okullarda hala hiçbir tedbir alınmadığını söyleyen Iltar, “Temizlik malzemesi ve düzen anlamında hiçbir hazırlık yok. Geçtiğimiz sınavlarda biz bunu gördük. Sınıflar kapasitesi kadar kullanıldı. Önlemler yetersizdi. Sosyal mesafe korunmadı. Okulların genel durumunu herkes biliyor. Normal şartlarda okulların temizlik malzemelerini velilier kendi imkanlarıyla alıyorlardı. Bununla ilgili Antalya’da hiçbir çalışma yok. Velilerimiz çocuklarını okula göndermek istemiyorlar. Bizi arayıp ‘Çocuklarımızı bu şartlarda okula gönderemeyiz’ diyorlar. Veliler de tedirgin. Kimse bu durumda risk almak istemez” dedi.

ANTALYA KORKUTUYOR

1 Haziran’da normalleşmeye geçildiği andan itibaren tedbirsizliğin de başladığını söyleyen Iltar, “Turizmi riske atmamak için birçok önlemi kaldırdılar. Cafeleri, mekanları, otelleri açtılar. Ama 24 Temmuz Lozan Barış Antlaşması’nın yıl dönümünde çelenk koymamıza izin vermediler. İnsan sağlığı kişinin kendi çabasına kaldı. Antalya ile ilgili vakaların az olduğunu söylüyorlar ama her geçen gün vakaların arttığına dair haberler alıyoruz. Bayramdan sonra da artış olacak gibi. Eskiden risk yoksa bile bayramda oluşan hareketlilik bir takım olumsuzlukları da beraberinde getirecektir” ifadelerine yer verdi.
Özel/Dilan ERAY

Günün Diğer Haberleri