Üniversiteler Ne Zaman Açılacak?

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Üniversiteler Açılacak mı?

EĞİTİM - 2020-08-02 12:34:18

Salgın nedeniyle Mart ayından beridir kapalı olan ilköğretim ve liseler 31 Ağustos'ta açılmaya hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemde üniversitelerin açılıp açılmayacağı yada ne zaman açılacağı henüz netlik kazanmadı.
Milyonlarca üniversite öğrencisinin gözü kulağı YÖK'ten yapılacak açıklamayı bekliyor. 
Yüksek Öğretim Kurulu YÖK yeni eğitim öğretim yılının ne zaman belli olacağı hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Ancak YÖK'ten yapılan açıklama, vaka sayısının nasıl seyredeceğine ilişkin durumun netlik kazanacağı yönünde. 

Yüksek Öğretim Kurulu YÖK'ten üniversitelerin açılış tarihine ilişkin şu açıklama geldi. 

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için üniversitelerin ne zaman açılacağına dair kesin bir tarih vermemekle birlikte, ne zaman açılacağına dair de henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ama bilim kurulu üyeleri, koronavirüs salgını için üniversitelerin açılmasını riskli buluyor. Diğer taraftan eğitimciler, okulların açılması için vaka sayısında ki 900 şartının muhtemelen üniversitelerin açılması ile de ilişkili olacağını düşünüyor. Yani üniversitelerin bu yıl açılıp açılmayacağı yine günlük vaka sayılarına bağlı. Dolayısı ile Üniversitelerin kesin açılacağı tarih, muhtemelen Ağustos ayının 15’inden sonra açıklanması bekleniyor.

Önümüzdeki günlerde vaka artışı üniversitelerin açılıp açılmayacağı konusunda netlik kazanmasını sağlayacak.

Günün Diğer Haberleri