İl içi atamalar yapılmadan normlar güncellenmeli, sıralar çalıştırılmalıdır

Normlar güncellenmeden yapılan iliçi atamalar haksızlık yaratıyor.

SENDİKA - 2020-07-23 23:45:19

Pandemi sırasında okullarından uzak kalan öğretmelerimiz bu sıralar il içi  atamalarla ilgili başvurular yapıyorlar.
 
Normları normalde  açık olması gereken, yeni açılan, öğretmenleri emekli olan okullarda normlar güncellenmediği için madur olunduğunu dile getiren Eğitim İş Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Balun , norm güncellemeleri yapılmadan il içi atamalarının yapılmasının öğretmenleri mağdur edeceğini söyledi.

Normlar güncellenmeli

Balun, “20 Temmuz itibariyle öğretmenlerin isteğe bağlı il içi yer değiştirme işlemleri başladı. Bu süreç herkesin bildiği gibi pandemi nedeniyle geç başladı. Birçok öğretmenimiz bu süreçte emekli oldu. Okullar gelecek yılın öğrenci sayılarına göre planlamalarını yaptı. İhtiyaçları olan okullar öğretmen sayılarını biliyorlar. Normlar güncellenmeli. Aksi takdirde hem okulların ihtiyaçları giderilemeyecek, hem de emekli olduğunu bildiği öğretmen arkadaşının boşaldığı norm için atama isteyemeyen öğretmen madur olacak.”dedi.
 

Sıra atama yapılmalı ve bir kaç kez çalıştırılmalı

Balun,” İllerde yılllardır branşından dolayı yer değişikliği istediği halde bir türlü boş norm bulamadığı için okulunda çakılı kalan bir çok öğretmen arkadaşımız var. Onlar için şu andaki iliçi atama sistemi tamamen haksızlık yaratıyor. Bir çoğu atanamayacağını bile bile yer değişikliği istiyor ya da artık umudunu yitirdiği için atama ekranını açmıyor bile. İl içi yer değiştirmelerindeki bu  öğretmenlerimizi madur eden durum nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı yeniden sıra tayin sistemine geri dönmeli ve en az iki kez çalıştırmalıdır." dedi.
Mektepli Gazete
Günün Diğer Haberleri