Sınıf Öğretmeni Müdür Yardımcılarının Mağduriyeti Göz Ardı Edildi

Sınıf Öğretmeni Müdür Yardımcılarının Mağduriyeti Göz Ardı Edildi

ATAMA - 2013-12-07 19:33:20

4+4+4 okul dönüşümleri sonrasında binlerce okul yöneticisi norm kadro fazlası haline gelmiş, MEB Yönetici Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde norm kadro fazlası yöneticilerin önceliği söz konusuyken İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü yönetmeliğe aykırı olarak yayınladığı genelgede atama takviminde sınava dayalı atamaları ilk sıraya almıştır. Yönetmeliği bir tarafa bırakacak olursak devlet personel anlayışına göre elde fazla personel varken yeni personel almak da doğru değildir. Nitekim aklı selim yolu da bunu gösterir. Durumun bu yönünü gören bölge idare mahkemeleri de şu günlerde üst üste yürütmeyi durdurma kararları almaktadır. Bu çerçevede bir çok il, yönetici atamalarını durdurmuştur.

Bahsi geçen bu yanlışlık dışında okul dönüşümleri sonrasında ülke genelinde binlerce norm kadro fazlası sınıf öğretmeni müdür yardımcısı norm fazlası iken Norm Kadro Yönetmeliğinde 150 öğrenci şartında ısrar edilmiştir. Halihazırdaki yönetmelikte ilkokul müdürlüğü için 150 öğrenci şartı aranıp müdürün olmadığı yerde müdür yardımcısı da olmaz gerekçesiyle müdür yardımcıları dolaylı olarak 150 öğrenci şartı nedeniyle norm fazlası olmuşken taslağa göre bu belirtilerek ifade edilmiş, mağduriyet giderilememiştir.

 

Anaokullarında 100 öğrenci şartı varken,ortaokul ve liselerde müdür yardımcılığı için öğrenci sayı şartı aranmazken norm kadro fazlası yöneticilerin çoğunluğunu da sınıf öğretmeni müdür yardımcıları oluştuturken bu ısrar niye?bütün bunların dışında bu 150 öğrenci şartının yetkili sendika tarafından önerilmiş olması da ayrı bir muamma..

 

İnsan Kaynakları Genel Müdürü sayın Hamza AYDOĞDU'nun bu sorunu görüp kadrosuyla buna yönelik bir yönetmelik çalışması yapması gerekti aşikardır.

 

                                                                                                                                                       Selahattin DAĞDELEN

   Eğitim Yöneticisi

Günün Diğer Haberleri