MEB Öğretmenlerin 2020 İliçi İsteğe Bağlı Yerdeğiştirme Başvuruları Başladı

Öğretmenlerin 2020 yılı il içi isteğe bağlı yer değişikliği ile ilgili duyuru Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanmıştı. Başvurular bugün başlıyor.

ATAMA - 2020-07-20 14:11:54

2020 MEB İl içi yer değişikliği takvimine göre öğretmenlerin başvuru süreci bugün başlıyor. 

Hangi öğretmenler bu yıl il içi yer değişikliği başvurusu yapabilir? 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan kılavuza göre aşağıdaki şartları taşıyan öğretmenler başvuruda yapabilecekler?

Başvuru yapabilecek öğretmenler;
1. Adaylığı kaldırılmış olmak,
2. 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az üç yıllık çalışma süresini tamamlamış olmak, 
3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmakta iken üç yıllık çalışma süresi sonunda öğretmen kadrosuna atananlar bakımından, bu bölümün 1 ve 2 nci maddesine ek olarak öğretmen kadrosuna atandıkları tarihten itibaren 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir yıllık çalışma süresini tamamlamış olmaksı gerekiyor.

Başvuru nasıl yapılacak?

Öğretmenlerin 2020 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri, Millî eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği doğrultusunda yapılacak.

İl içinde yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenlerden görev yaptığı il/ilçe dışında bulunanlar, her türlü iletişim aracıyla kadrosunun bulunduğu eğitim kurumu müdürlüğünü bilgilendirmek suretiyle başvurularının onaylanmasını isteyecek; eğitim kurumu yöneticileri de süresi içinde başvuruları onaylayacaktır. Elektronik Başvuru Formlarının çıktısı, formu onaylayan eğitim kurumu müdürlüklerince başvurusu onaylanan öğretmenlere daha sonra imzalattırılacaktır.

 
Başvuru için tıklayınız.
Başvuru Kılavuz için tıklayınız
Günün Diğer Haberleri