Bilim Kurulu Üyesi Açıkladı: Yeni Eğitim Öğretim Yılında Köklü Değişikliklerle Gelecek

Salgın nedeniyle erken kapatılan okullar nedeniyle milyonlarca öğrenci geçtiğimiz dönem okullarına gidemeden ya sınıf atladı yada mezun oldu

EĞİTİM - 2020-07-11 21:33:30

Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta yeni eğitim öğretim yılının ne zaman başlayacağını okulların açılma tarihini ve okullarda alınacak önlemleri açıkladı

Bilim Kurulu Üyesi Dr. Levent Yamanel okulların açılmasının yoğun tedbirler kapsamında yapılacağını ancak okullarda eski düzenin asla olmayacağını belirtti. 

Corona salgını gölgesinde açılması beklenen okullarda büyük değişiklikler yapılırsa açılacağı ve bu tedbirlerin başında ise, okullar için hibrit modeller uygulanacağı yani eğitimin yarısı evde yarısı okulda olacak şekilde bir düzenleme yapılması bekleniyor. 

Bu duruma örnekler verecek olunursa, mesela 10 ders var, 5’i evde, 5’i okulda gibi. Bu şekilde yapılan eğitimle daha az riskli sınıflar oluşturulabilir.

Okullarda uygulanacak olan sosyal mesafe kuralı sınıflar içerisinde 1 metrelik sosyal mesafe yetecek tarzda çalışmalar başlatılmalı. 

Okullar 3 vardiyalı sistemle eğitim öğretim hayatına başlayabilir bu nasıl olacak sorusuna yanıt sabah-öğlen gibi veya üç vardiya gibi önlemler gelebilir" diye konuştu.

Dr. Levent Yamanel, vaka sayısının 100'ün altına inmesiyle salgının son bulabileceğinide sözlerine ekledi. Yani şu anki vaka sayıları gösteriyorki, salgının bitmesi söz konusu değil.

Vatandaşlarımızın bu konuda gereken tüm tedbirleri yerine getirmesi ve salgını el birliğiyle bitirebilicek. 


CnnTürk

 

 

Günün Diğer Haberleri