Okulların Açılış TarİHİ ErteleNİyor mu? Bakan Fahrettİn Koca Açıkladı

Geçtiğimiz Hafta Milli Eğitim Bakanlığı Okulların açılış tarihini 31 Ağustos olarak belirtmişti.

EĞİTİM - 2020-07-08 21:58:20

Okulların açılış tarihi olarak 31 Ağustos olarak açıklanmıştı ancak vaka sayısında yaşanan yüksek seyir nedeniyle milyonlarca öğrenci ve veli bu konudan rahahatsızlıklarını dile getiriyor.

Bugün bilim kurulu toplantısında Bakan Fahrettin Koca Okulların açılış tarihiyle ilgili açıklamalarda bulundu

Bakan Koca toplantı sonrası kendisine yöneltilen okulların açılış tarihi ertelenir mi sorusuna şu şekilde yanıt verdi. Uygulanamayacak hiçbir şeyi biz önermek istemeyiz. Uygulanabilir olduğunu taraflarca tartışıldıktan sonra çocuklarımız için en uygun şekli geliştirmek için iyi bir yaklaşım içinde oluruz. 31 Ağustos’ta okulların açılacağı, bir takvim belirtilmesi gerektiği için açıklanmış oldu. Salgının seyrinde bir değişiklik söz konusu olursa, online uzaktan eğitim ve hibrit bir çalışma önerilebilir Bilim Kurulu tarafından.

Biz bu anlamda belirtilen 4 metrekare konusu, kapalı alanın 4 metrekarenin olması gerektiğiydi. Sınıfta özellike 1 metre mesafenin korunması ve en fazla 4 metrenin korunması gibi. Detaylarıyla ilgili de, ilgili taraflarla Bilim Kurulu ve Halk Sağlığı ekibi çalışmaya devam ediyor olacaklar. Bazı okullar için beden eğitimi gibi, hareketin yoğun olduğu yerlerde 4 metrekare olabileceği. Önümüzdeki hafta yoğun bir şekilde çalışılacağını, Milli Eğitim Bakanlığımızla birlikte açıklayacağımızı belirteyim. Okulun niteliğine göre, bununla ilgili çalışma yapılıyor olacak.

,Kurban Bayramı *Bugün kısmen Bilim Kurulu’nda gündeme geldi konu. Ama bir öneri noktasına gelmedi. Özellikle önümüzdeki haftalar, salgının seyrine göre bu konudaki öneriler daha netleşmiş olur.

*Burada temelde, ülke genelinde bir sokağa çıkma yasağı gündeme gelmedi. Ama bir takım tedbirlerin olabileceği, özellikle il bazında bazı kısıtlamaların gündeme gelebileceği görüldü.

*Oradaki tedbirleri biraz daha sertleştirmek gerekebilir. İllerdeki vaka sayılarına göre, il hıfsısıhha kurulları kararları alma konusunda yetkili. Bu nedenle il bazında bazı kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yeniden konuşacağız.

 
 
Günün Diğer Haberleri