Öğretmenler Ağustosta İkili Eğitime Ek 20 Bin Öğretmen Ataması İstiyor

Dünya'mız, şu an pandemi süreci içerisinde covid 19 adı verilen virüsle mücadele etmektedir. Bu salgın hastalık hayatımızı önemli derecede etkilemiştir. Buna en önemli konulardan biri olan eğitim de dahildir.

ATAMA - 2020-07-08 21:36:20

Önümüzdeki 2020-2021 yeni eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlı'ğımız, bu salgın sürecinde sağlığımızı korumak için sosyal mesafe kurallarını dikkate alarak sınıflardaki öğrenci sayısını azaltma ve bundan dolayı da sınıf sayılarını arttırma çalışması yapmaktadır. Bunu da ancak ikili eğitime geçerek yapmayı planlanmaktadır. İkili eğitime geçildiğinde sınıf sayılarının artacak olması beraberinde oluşacak öğretmen ihtiyacını da arttıracaktır. 

İkili eğitime geçildiğinde şu an görevde olan öğretmenlerimizin iş yükü artacak ve yıpratıcı olacaktır. Bu sebepten dolayı geleceğimizde önemli pay sahibi olan eğitimin sağlıklı, başarılı, verimli bir şekilde geçmesi ve yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan öğrencilerimizin eğitiminde aksamalar yaşamaması için 2019 kpss mağduriyeti de göz önünde bulundurularak ağustos ayında en az ek 20 bin öğretmen atamasının yapılmalısını talep ediyoruz. 

Gereğini bilgilerinize saygılarımla arz ederim.

Kampanyayı İmzalamak İçin Tıklayınız

Günün Diğer Haberleri