Dönüşümlü eğitim' mi başlayacak?

'Dönüşümlü eğitim' mi başlayacak?

EĞİTİM - 2020-07-07 11:08:11

Sağlık Bakanlığı’nın okulların açılmasıyla ilgili yayımladığı rehbere göre okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde öğrenci planlaması yapılacak. Bu durumda 40 metrekarelik sınıfa 10 öğrenci düşeceğine göre 30 öğrenci ne olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) kararıyla 2020-2021 eğitim öğretim yılı 31 Ağustos'ta başlayacak. Sağlık Bakanlığı Bilimsel Danışma Kurulu ise "Kovid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" hazırlayarak, okullar açıldığında hangi önlemlerin alınacağını belirledi. Rehbere göre okullarda en az 4 metrekareye bir kişi düşecek şekilde personel ve öğrenci planlaması yapılacak.

'DÖNÜŞÜMLÜ EĞİTİM' Mİ BAŞLAYACAK?
Peki bu ne anlama geliyor?

Devlet okullarında bir sınıfın metrekaresi 40 metre kabul edildiğinde ki, birçok okulda bu şekilde bu rehbere göre aynı anda bu sınıfta sadece 10 öğrenci olabilir.

Bu yıl yenilenen yönetmeliğe göre Anadolu liselerinde sınıf mevcutları 40’a çıkarıldı. Bu durumda 40 kişilik sınıfta 10 öğrenci okula gelecekse geri kalan 30 öğrenci ne olacak?

SIRAYLA MI OKULA GELECEKLER?
Seçeneklerden birisi dönüşümlü olarak öğrencilerin okula gelmesini sağlamak mı? Yani 10 öğrenci okulda ders alırken, geri kalan 30 öğrenci ise uzaktan eğitim mi alacak? Bu durumda gruplara bölünen öğrenciler ancak 4 günde bir okula gidebilir.

İkili eğitim yapıldığında ise sabah 10, öğleden sonra 10 öğrenci mi okula gelecek? Derslik açığı dikkate alındığında 4 metrekarede 1 öğrencinin olması nasıl sağlanacak?

ÖZEL OKULLARDA İKİLİ EĞİTİM Mİ BAŞLAYACAK?
Özel okullar da bu rehbere uygun hareket etmek zorunda. Bu okullarda da yönetmeliğe göre sınıflar ilkokul, ortaokul ve lisede en fazla 24 kişilik olabilir. Bu durumda özel okullarda da ikili eğitim mi başlar? Şu andaki yönetmeliğe göre anaokullarında 1.5 metrekareye 1 öğrenci, ilk, orta ve lisede 1.2 metrekareye 1 öğrenci düşmek zorunda.

Pervinkaplan.com

Günün Diğer Haberleri