Okullar 31 Ağustos’ta Açılacak. Peki Salgının Gölgesinde Okullarda Eğitim Nasıl Olacak?

Bilim Kurulu uygun görüş verirse okullar 31 Ağustos'ta 3 haftalık telafi eğitimiyle ders başı yapacak. Telafi eğitimi sonrası ise 2020-2021 eğitim öğretim hayatına başlanacak.

EĞİTİM - 2020-07-05 15:28:47

Salgın nedeniyle geçtiğimiz dönem öğrenciler nerdeyse yarım dönem okula gidemedi. Milli Eğitim Bakanlığı bu süre zarfında uzaktan eğitime geçti ve öğrencilerin eğitim hayatlarında geri kalmamasını sağladı.

Salgının halen devam etmesi ve her hangi bir gerileme olmamsına rağmen MEB geçtiğimiz günlerde bir genelge yayınlayarak okulların 31 Ağustos'ta açılacağı duyurusunda bulundu.

Veliler tedirgin. Salgın riskinin halen devam etmesi ve bu süreçte okulların açılmasıyla çocuklarının risk altında olduğunu savunuyor.

Bugün Sağlık Bakanlığı okullar açıldıktan sonra alınacak tedbirlerin listesini yayınladı. Her ne kadar tedbirler alınsada, küçük çocukların sınıflarda ne kadar korunabilecekleri sorusu akıllarda duruyor ve veliler ister istemez bu konuda huzursuzluk yaşıyor.

Dünyada bazı ülkeler salgın esnasında okulları açmalarına rağmen bir süre sonra tekrar kapatma kararı almışlardı. 

Umarız MEB takvimine kadar corona salgının sonu gelir ve öğrencilerimiz, öğretmenlerimizde güvenle tekrar okullarına kavuşur

İşte Sağlık Bakanlığının okullarda alınacak tedbirlerine ilişkin alacağı önlemlerden bazıları

Günün Diğer Haberleri