EĞİTİM İŞ’TEN GAZİ İLKOKULUNUN KAPATILMASI KARARINA TEPKİ

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, çeşitli ziyaretler kapsamında geldiği Edirne’de kapatılması gündemde olan Gazi İlkokulunu da ziyaret etti. Yıldırım, sendikanın Edirne Şubesinde yaptığı açıklamada, deprem riski altında olduğu gerekçesiyle Gazi İlkokulunun kapatılıp öğrencilerinin diğer okullara gönderilmesi kararının tamamen yanlış ve asılsız bir karar olduğunu savundu.

SENDİKA - 2020-06-30 14:51:12

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım, Edirne’de Gazi İlkokulunun depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkımı ve kapatılması kararına tepki gösterdi. Yıldırım, Sendikasının Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar ile birlikte sendika binasında yaptığı basın açıklamasında eğitimde tasarruf yapılamayacağını açıkladı.

 

Gazi İlkokulunun kapatılıp öğrencilerinin başka okullara gönderilmesi kararının yanlış bir karar olduğunu kaydeden Yıldırım, “Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünü bu konuda bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz” dedi.

Yıldırım, “Edirne’de son zamanlarda gündemde olan Gazi İlkokulunun kapatılması, yıkılması ve oradaki öğrencilerin başka okullara sevk edilmesi. Türkiye’de salgın riskinin devam ettiği, halen ikinci dalganın beklendiği bir süreçte çocuklarımızın okullarda olabildiğince az öğrencili sınıflarda, daha az kalabalık okullarda bulunmasının, yüz yüze yapılacak olan eğitimde ne kadar önemli olduğunu bilim kurulu üyeleri ve bu konunun uzmanları sürekli kamuoyuna açıklamada bulunuyor. Tam da bu sırada deprem riskinin çok fazla olmadığı Edirne ilinde Milli Eğitimin deprem riski altında olduğu bahanesiyle Gazi İlkokulunun kapatılıp öğrencilerinin diğer okullara gönderilmesi kararı tamamen yanlış ve asılsız bir karardır. İki katlı olan Gazi İlkokulunun sağlam temeller üzerinde ve deprem riskinin de olmadığı bir durumda bunun da altını çizerek sadece yıkma amaçlı ve yerine ne yapılacağı belli olmayan, aynı okulun yapılmayacağı konusunda ifadelerin de ortada olduğu bir noktada biz Milli Eğitimi, Edirne Valisini bu konuda bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz. Diğer okullardaki velileri de uyarmak istiyoruz. Bu okulun öğrencileri hangi okullara gönderilecek? Yusuf Hoca İlkokulu, Fevzi Paşa İlkokulu ve Kurtuluş İlkokulu bu öğrencilerin gönderileceği okullar olarak görünüyor. Biz buradaki velilere sesleniyoruz. Kendi çocuklarınızı daha kalabalık sınıflarda virüs salgınının da olduğu bir ortamda eğitim öğretimin daha az başarılı bir şekilde geçmesini kabul ediyor musunuz? Bunu kabul etmeniz mümkün olmadığı için biz bu öğrencilerin gönderileceği diğer okulların velilerini de Gazi İlkokulunun kapatılması noktasında kapatılmaması boyutunda destek vermeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:edirnetv.com

Günün Diğer Haberleri