10 KASIM ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENLERİNDE BAKANLIKÇA ÖĞRETMENLERE VERİLEN CEZALAR İPTAL EDİLDİ.

10 Kasım 2019 yılında yapılan 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenlerinde Bakanlık resmi eğitim portalı EBA da da bulunan bir kareografiden dolayı yurt genelinde bir çok okul müdürüne ve görevli öğretmenlere Bakanlık müfettişlerince soruşturmalar açılmış ,açığa alınmışlardı.

SENDİKA - 2020-06-27 15:56:27

Konu hakkında basın açıklaması yayımlayan Eğitim İş Osmaniye İl Temsilcisi Seyit Ali Demir şu ifadeleri kullandı;
"Aynı durum ilimizde 3 okulda soruşturma açılması ile 1 okulda görev alan İdareci ve Öğretmen arkadaşlarımıza ceza verilerek sonuçlanmıştır.
Eğitim İş Sendikası Osmaniye Şubesi üyesi 2 öğretmen arkadaşımız için yaptığımız itirazlar sonucunda Disiplin Kurulunda konuyu tekrardan görüşüp Arkadaşlarımıza yöneltilen  suçlamalara karşı savunmamız kurulca haklı bulunarak 2 arkadaşımız ve okul müdürü arkadaşımıza verilen cezaların kaldırılması  karara bağlanmıştır.Bu konunun kamu oyunu uzunca bir süre meşgul etmesi nedeni ile Eğitim İş Sendikası Osmaniye Şubesi olarak Kamuoyunu bu konuda bilgilendirmemizin faydalı olacağı ,aynı zamanda devam eden soruşturmalar için ise bir emsal olacağı kanaatinden dolayı bu açıklamayı yapıyoruz.
 
ATATÜRK'ü anmak suç değildir. Onurdur , Manevi bir saygıdır !! )
 
10 Kasım Törenleri biz Öğretmenlerin Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'e olan saygı ve minnetimizin ifadesinin icra edildiği en özel gündür.
Hiç bir Eğitim İş üyesi meslektaşımız Devrimleri ve İlkelerni kendisine rehber edindiği Atasının manevi mirasına saygısızlık yapamaz/yapmaz.
Ülke çapında sahip olduğumuz manevi tüm değerlerimiz üzerinde yapılacak provakasyonların karşısında olacağız.Bilim ve Akıl çerçevesinde Çağdaş eğitimi ,Modern yaşamın içerisinde geliştirerek toplumumuza kazandırmaya devam edeceğiz.
kamuoyuna saygılarımızla dedi."
Günün Diğer Haberleri