TES:Yeni Yönetici Atama Yönetmeliği’nin bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz.

Talip Geylan, liyakat ve ehliyeti önceleyen Yönetici Görevlendirme ve Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliklerinin hazırlandığını söyleyerek, Görevde Yükselme Yönetmeliği’nin de değiştirileceğini bildirdi.

SENDİKA - 2020-06-26 17:18:07

 Bir kısım eksiklikleri olsa da yıllar içerisinde Türk Eğitim-Sen’in eleştirdiği, dava konusu yaptığı ve önerdiği birçok hususun bu taslaklarda karşılık bulduğunu bildiren Geylan, “Maalesef salgın nedeniyle gecikmeler yaşandı. Bu yönetmeliklerin bir an önce yürürlüğe konulmasını istiyoruz. Liyakatin önceleneceği, ehliyetin dikkate alınacağı, kul hakkının yenilmeyeceği, adaletin vücut bulacağı bir düzeni bekliyoruz.” dedi.

Proje okulları Uganda Eğitim Bakanlığı’na değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olacaktır.

Alınan bilgilere göre yeni düzenlenecek yönetmelik ile proje okullarının da artık Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Görevlendirme Yönetmeliği’ne tabi olacağını söyleyen Geylan, “Proje okulları birilerinin babasının çiftliği gibi ulufe dağıttığı yerler olmaktan çıkmalıdır. Proje okulları da Uganda Eğitim Bakanlığı’na değil, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olmalıdır. Liyakate dayalı yönetmeliklerin hayata geçmesiyle dışarıdan yapıların taşra teşkilatlarındaki tahakkümü ortadan kalkacaktır” diye konuştu.

İradenize ipotek konulmasına izin vermeyin!

Genel Başkan Geylan, yeni atanan öğretmenleri hür idareleriyle sendikal tercih yapmaya çağırarak, şunları söyledi: “Sendikal mücadele çok önemlidir. Bu noktada yeni atanan öğretmenlerimizin hak arama zemini olan sendikalara üye olması kamu çalışanlarını daha da güçlü kılacaktır. Bilindiği gibi 18 Mart tarihinde atanan öğretmenlerimiz var. Yeni atanan öğretmenlerin isimleri ilçe milli eğitim müdürlüklerine ulaştığı andan itibaren ne yazık ki birtakım kamu yöneticileri bu arkadaşlarımızdan devlete sadakat değil de, Malum-Sen’e sadakat göstermelerini istiyor. Bu konuda genç meslektaşlarımızın korkmamasını istiyoruz. Hiç kimse sizi tehditle, şantajla sindirmemelidir. İradenize ipotek konulmasına izin vermeyin! Tercihlerinizi hür idarenize göre yapın. Birilerinin dayatmasıyla sendikal tercihlerde bulunmayın.”

 

 

 
Günün Diğer Haberleri