SENDİKA BAŞKANLARI LGS'Yİ DEĞERLENDİRDİ:"ÖĞRENCİLERİN SAĞLIĞI ŞANSA BIRAKILDI"

Mersin’de LGS sınavının yapıldığı okullarda kalabalıklar oluştu ve fiziki mesafe kuralı çoğu yerde aşıldı. Yaşanan bu yoğunluğu, ilgililerin yeterli önlem almadığı şeklinde yorumlayan Eğitim Sen ve Eğitim İş Mersin Şube temsilcileri, öğrencilerin, velilerin ve öğretmenlerin sağlığının şansa bırakıldığını kaydetti.

SENDİKA - 2020-06-22 12:53:28

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Liselere Giriş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi sınavda, ülke genelinde olduğu gibi Mersin’de de okul önlerinde oluşan kalabalık görüntüler endişe yarattı. Fiziki mesafenin aşılması, sosyal medyada tepkilere neden olurken, Mersin’deki eğitim sendikaları temsilcileri de yaptıkları açıklamalarla yeterli önlemin alınmadığı konusunda eleştiri yaptı.

 

SÜMBÜL: “MEB, BU SINAVDA SINIFTA KALDI”

 

“LGS, eğitim ve öğretim camiası açısından iyi bir sınav olmadı” diye belirten Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül, “Mersin’de okul önlerinden bizlere gelen görüntüler, söylendiği gibi önlemlerin yeteri kadar alınmadığını gösteriyor. Kaygılıyız. Hem öğrencileri, hem velileri, hem de öğretmenleri bu kadar riske atmamaları için çok uğraştık ama gereken adımlar atılmadı. Umarız YKS’de gerekli önlemler alınır ve aynı görüntüler tekrar etmez. LGS sınavında Milli Eğitim sınıfta kaldı” dedi.

 

BOYAR: “UMARIM BU SÜRECİ EN UFAK BİR SAĞLIK PROBLEMİ YAŞAMADAN ATLATIRIZ”

 

Milli Eğitim Bakanlığı’na aylardır öğrencilerin sağlık durumlarının bir sınavdan daha önemli olduğunu anlatmaya çalıştıklarını kaydeden Eğitim İş Mersin Şube Başkanı Hakan Boyar da, “Ama bu taleplere gözler kör, kulaklar sağır kaldı. Mersin'de yapılan sınavda, okul bahçelerine 1 buçuk metre aralıklarla uyarılar konulmuş olmasına rağmen sınav salonlarında bu mesafeye dikkat edilmedi. Öğrenciler arka arkaya sıralara dizildi. Aralarda boşluk bırakılmadı. Her salonda normal süreçlerde uygulanan prosedür uygulandı. Öğrenciler arasında mutlaka mesafe bırakılmalıydı. Okul kapılarında velilerin oluşturduğu izdihamsa tam bir felaketti. Sınav arasındaki boşlukta herkes çocuğuyla konuşabilmek için birbirini eziyordu ve dışarıda bu durma müdahale edecek hiç kimse yoktu” diye belirtti.


Sınava giren öğrencilerin psikolojik olarak da rahat olmadığının altını çizen, “Çünkü 3 aydır dışarıya çıkamıyorlardı ve sınava hazır değillerdi. Sonuç olarak Bakanlık hiçbir şeyin çocuklarımızın sağlığından daha önemli olmadığını anlamalıdır. Umarım bu süreci toplum olarak en ufak bir sağlık problemi yaşamadan atlatırız” ifadelerini kullandı.

Mersinimecehaber.com-Turan Dal

Günün Diğer Haberleri