LGS soruları cevap anahtarı yayımlandı!

LGS soru ve cevap anahtarı 2020 ile ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Saat 09.30'da LGS'nin ilk oturum bitti. 11.30'da başlayan LGS'nin ikinci oturumu da tamamlandı. İyi bir lisede eğitim almak isteyen öğrenciler LGS'nin ilk oturumunda 50 soruyu yanıtlarken ikinci oturumunda ise 40 soruyu cevapladılar. Sınavların sona ermesiyle birlikte öğrenciler sorular ve cevaplara bakarak sınavları hakkında bilgi sahibi olmak istiyorlar. Sınav soruları ve cevapları yayımlandı. İşte LGS sorular cevap anahtarı sorgulama ekranı...

SINAVLAR - 2020-06-20 14:29:57

LGS soruları ve cevapları büyük bir heyecanla bekleniyor. Türkiye genelinde uygulanan Liselere Giriş Sınavı (LGS) sona erdi. Sınav sonrasında MEB tarafından LGS soru ve cevap anahtarının yayınlanması bekleniyor. Adaylar cevap anahtarı ile sınavda yaptığı doğruları görerek tahmini puan hesaplaması yapmak istiyorlar. Kitapçıklar ise 22 Haziran tarihinde verilecek.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk,LGS sınav kitapçığı ve cevapları ile ilgili önemli bir açıklama gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, merkezi sınavın soru kitapçığı ve cevap anahtarının Bakanlığın internet sitesinde yayımlandığını belirtti. 

 

MEB LGS SORULARI VE CEVAP ANAHTARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

LGS soruları ve cevap anahtarı yayımlandı.

SÖZEL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

SAYISAL BÖLÜM SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYINIZ

LGS KİTAPÇIKLARI NE ZAMAN VERİLECEK?

Kitapçıklar 22 Haziran Pazartesi günü velilere teslim edilecek.

LGS SINAVINDA KAÇ SORU VAR?

İLK OTURUM SORU SAYISI

LGS'nin ilk oturumundan Türkçe'den 20, T.C İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük dersinden 10 soru Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden 10 soru ve Yabancı Dil dersinden ise 10 soru olmak üzere toplamda 50 soru yöneltiliyor.

İKİNCİ OTURUM SORU SAYISI

Matametik ve Fen Bilimleri alanlarından adaylara 40 soru yöneltilecek.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2020 senesinde Merkezî Sınav sonuçları 16 Temmuz 2020 tarihinde https://www.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilecektir.

Günün Diğer Haberleri