LGS adayları endişeli

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği LGS 20 Haziran’da yapılacak. Öğrencilerin koronavirüs önlemleri nedeniyle stresli bir süreç yaşadıkları bilinirken konuya ilişkin yorumda bulunan Eğitim İş Malatya Şube Başkanı Hatem Denktaş, bazı illerde sınav için sınıf mevcutlarının 20 kişiye göre ayarlandığı, derslik sayısı fazla, öğrenci sayısı az olan illerde ise 10’a kadar düştüğü iddialarını “Eşitliğe aykırıdır” şeklinde yorumladı.

SENDİKA - 2020-06-17 12:20:02

Başkan Denktaş, “Bu sınav hem öğretmenler hem öğrenciler hem de veliler açısından hayati önem taşımaktadır. Bunların yansıması olarak da tüm ülkemiz açısından önemlidir. Hafta sonu iki oturumda yapılacak LGS sınavı için MEB defalarca duyuru yapmış olsa da, önlemler tamam dese de, videolar paylaşsa da kafalardaki soru işaretleri bitmiş değil. Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamalarda öğrencilerin sınava maske ile gireceklerini, sosyal mesafe bulunması halinde sınıfta maskeyi çıkarabileceklerini söylemişti. Görünen o ki sınıfa girilince sosyal mesafeye bakılmaksızın çocuklar maskelerini çıkarabilecekler. Sosyal mesafe kaygısı, maske kaygısı, maskenin oluşturacağı sorunlar ya da maske takan ile maske takmayanlar arasındaki farklılıklar sınav açısından öğrenciler nezdinde yapacağı eşitsizlikler konusunda en küçük çaba söz konusu değil. Açıklama yapan da yok” ifadelerine yer verdi.

“ÖĞRENCİ BU DURUMU SINAVA GİRİNCE YAŞAYACAK”

“İllerden aldığımız bilgilere göre bazı illerde sınav sırasında sınıf mevcutlarının 20 kişiye göre ayarlandığı, derslik sayısı fazla/öğrenci sayısı az olan illerde ise 10’a kadar düştüğü anlaşılmaktadır” diyen Denktaş, “20 sıralı sınıflarımızda hiç boşluk bırakmadan 20 öğrencili salonlar tasarlamak COVİD-19 açısından izah edilebilecek gibi değil. Kaldı ki bazı okullarda 10 kişilik sınıflar bazılarında 20 kişilik sınıflar oluşturmak öğrenci açısından kaygı verici olup eşitliğe aykırıdır. Bugüne dek MEB tarafından tüm sınıflarda sosyal mesafenin korunacağı, sınav düzeninde boşluklar oluşturulacağı açıklanmış değil. Anlaşılan öğrenci bu durumu sınava girince yaşayacak” ifadelerini de aktardı.

Başkan Denktaş, “EĞİTİM-İŞ olarak uyarıyoruz; 1,7 milyon LGS sınavına girecek öğrenci için hayati öneme sahip konularla ilgili MEB’in bir an önce bir yol haritası belirlemesi gerekmektedir. Mesleki çalışmalar, LGS ve sorumluluk sınavları ile ilgili soru işaretleri giderilmelidir. Bu gidişat iyi değildir” dedi. (Haber Merkezi)busabah malatya

Günün Diğer Haberleri