KÖY ÖĞRETMENLERİNİN MAĞDURİYETİ ÇÖZÜLMEDİ

Geçtiğimiz hafta Eğitim İş genel Başkanı Orhan Yıldırm'ın sosyla medyadan duyurduğu üzere kölerde görev yapan öğretmenler mesleki çalışmalarını il ve ilçe merkezlerinde bulunan okullarda yapabileceklerdi.

EĞİTİM - 2020-06-16 16:30:39

Geçtiğimiz hafta MEB Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre,pandemi sürecinde görev yaptığı illerden başka illere giden öğretmenlere MEBBİS Başvuru Modülü üzerinden Seminer Yeri tercihi modülü açılmış,öğretmenler bulundukları illerdeki okulları seçerek seminer çalışmasına yapabilecekti.

Geçen hafta Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın sosyal medyadan paylaştığı bilgiye göre öğretmenler 15 Haziran tarihinden itibaren MEBBİS üzerinden başvuru yaparak köylerde görev yapan öğretmenler istedikleri okulda mesleki çalışmalarını yapacaklardı.

Eğitim İş Genel Başkanı Orhan Yıldırım'ın paylaşımı,

Bakanlık bugün açtığı MEBBİS Başvuru Modülünde köy öğretmenlerinin sorununu tam olarak çözmemiştir.Büyükşehir kapsamında bulunan ve artık mahalle olarak geçen köylerde görev yapan ve ilçede ikamet eden öğretmenler görev yaptıkları ili ve ilçesini tercih edememektedir.

Örneğin Ankara'nın Gölbaşı ilçesinin köyünde (mahalle) görev yapan bir öğretmen,ikamet ettiği Gölbaşı ilçesinde bir okulu tercih edememektedir.Bu durumda pandemi sürecinde birçok meslekdaşı il dışında seminer çalışmasını yapacakken,köy öğretmenleri köylerinde mesleki çalışma yapmak durumunda kalacaklardır.

Eğitim İş tarafından dün yapılan açıklamada mesleki çalışma konusunda şu ifadelere yer verilmiştir."Mesleki çalışmaların online yapılması gibi taleplere MEB kulak tıkamış durumda. Fakat çalışmalarla ilgili detay verilmiş değil. Örneğin öğretmenlerin bir salonda toplanmaması, ayrı ayrı sınıflarda(5-10) kişilik gruplarla etkileşimli tahtalar yardımıyla çalışmalar yapılması gibi süreçler işletilmiş ya da bu noktada uyarılar da söz konusu değil.   

Mesleki çalışmaların görev yeri dışındaki illerde yapılmasına yönelik açıklama sonrasında sistemin açılması yerinde bir uygulama olmuştur. Fakat burada da kontenjan sınırlaması, il içinde ulaşım sorunu yaşayacak öğretmenler, köylerde çalışan öğretmenlerle ilgili bir açıklama söz konusu olmamıştır. Bu noktada sendika olarak bakanlık nezdinde yapılan görüşmelerde bu hafta içerisinde bir düzenleme yapılacağı belirtilmiştir."

Bakanlığın Büyükşehir statüsündeki illerde mahallelerde (köylerde) görev yapan öğretmenleri de görev yaptıkları il ve ilçelerdeki etkileşimli tahta bulunan okullarda 5-10 kişilik gruplar halinde  seminer yapmalarını sağlayacağını düşünüyoruz.Aksi taktirde uzak köylerde (mahallelerde) görev yapan ve birkaç öğretmeni bulunan okullarda mesleki çalışmalar verimli olmayacaktır.

Günün Diğer Haberleri