Üretim ekonomisine ihtiyaç var

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi ve Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Demiralp, emekçilerin, bekçilere değil üretime ihtiyacı olduğunu söyledi. Demiralp “Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal manzarası içler açısıdır. Emekçilerin, bekçilere değil üretim ekonomisine ihtiyacı var” dedi.

SENDİKA - 2020-06-16 08:42:07

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Balıkesir İl Temsilcisi ve Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Demiralp yaptığı açıklamada, AKP iktidarının yurttaşların sorunlarına çözüm üretmek yerine daha fazla borçlandırma ve kemer sıkma politikaları uyguladığı belirtilerek, “Emekçiler bir taraftan salgın nedeniyle yaşam mücadelesi vermekte diğer taraftan enflasyon ve işsizlik sarmalında çırpınmaktadır. İktidar, tüm olumsuzlukların üzerini kapatmak için topluma korku salmakta ve baskı koşullarını oluşturmaktadır. İktidarın yanlış politikalarına karşı oluşacak toplumsal muhalefet mücadelesini ve itirazları susturmak amacıyla daha fazla kolluk güce ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

“İÇLER ACISI”

Bekçilere verilen, kimlik sormak, silah kullanmak, üst araması gibi yetkileri eleştiren Demiralp, şunları ifade etti: “Sözde kamu düzenini bozacak mahiyetteki gösteri, yürüyüş ve karışıklıkların önlenmesinin de yeni bekçilerin görevleri arasında olacağının farkındayız. Bu nedenle Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu tesadüf değildir. İktidar, sadece siyasal değil, sosyal ve ekonomik özgürlükleri de yok etmektedir. Ülkemizi gerici ve antidemokratik uygulamalarla yönetmeye çalışan iktidar bu anlayışında vazgeçmelidir. Ülkemizin siyasi, ekonomik ve toplumsal manzarası içler açısıdır. Emekçilerin, bekçilere değil üretim ekonomisine ihtiyacı var.” Cengiz GÜNER-Habercigazetesi.net

Günün Diğer Haberleri