4D Kadrosu Alan Hizmetli Personel Yaz Aylarında Göreve Devam Etmelidir

Bilindiği üzere 2018 yılında taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 750 bin işçi kadroya geçirilerek özlük hakları iyileştirileceği açıklanmıştı.

SENDİKA - 2020-06-12 10:59:26

                                                         

 

Bilindiği üzere 2018 yılında taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 750 bin işçi kadroya geçirilerek özlük hakları iyileştirileceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında da yaklaşık 30 bin işçi kadroya geçmişti. Ancak kadroya geçen işçilerin yaz döneminde 2 ay olarak iş sözleşmeleri askıya alınmakta ve işten uzaklaştırılmaktadırlar. Bu durumun düzeltilmesi ve okulların yaz tatili döneminde temizlik-tadilat işlerinin devam ettiğinden dolayı işçilerin işe devamının sağlanması gerektiğini Anadolu Eğitim Sendikası olarak Milli Eğitim Bakanlığından talep ettik.

 

                                                                    Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 

 

Sayı :1595-20/5633  ​​​​​             Tarih:12/06/2020

Konu: 4D Kadrosu Alan Hizmetli Personel Yaz Aylarında Göreve Devam Etmelidir

 

 

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

İlgi:  a24/12/2017 Tarih ve 696 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname

        b) 14/06/1973 tarih ve 1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu

        c)  04/04/2007 Tarih ve 5620 Sayılı Kamuda Geçici İş Pozisyonlarında Çalışanların

             Sürekli İşçi Kadrolarına Veya Sözleşmeli Personel Statüsüne Geçirilmeleri, Geçici

             İşçi Çalıştırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun

            

 

      Bilindiği üzere 2018 yılında taşeron şirketlerde çalışan yaklaşık 750 bin işçi kadroya geçirilerek özlük hakları iyileştirileceği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında da yaklaşık 30 bin işçi kadroya geçmişti. Ancak kadroya geçen işçilerin yaz döneminde 2 ay olarak iş sözleşmeleri askıya alınmakta ve işten uzaklaştırılmaktadırlar. Okulların yaz döneminde de temizlik-tadilat-boya-badana gibi işleri bulunmaktadır. Bu süreçte okullardaki kadrolu 4/D personeli göreve devam etmelidir. Ayrıca bu statüdeki personelin bakmakla yükümlü olduğu bir aileleri bulunmaktadır. Personelin çalışmaması onları zor durumda bırakacaktır. İlgili kanunlar gereği işçilerin okullardaki görevinin devam ettirilmesi önem arz etmektedir.


      Gereğini arz ederiz.

 

Günün Diğer Haberleri