EĞİTİM İŞ:TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN HAFIZASI SİLİNİYOR !

Eğitim İş Antalya Şube Başkanı atin ILTAR yaptığı basın açıklamasında;

SENDİKA - 2020-06-09 07:54:39

         Cumhuriyetin değerli getirileri AKP döneminde hızla yok ediliyor. Ziraat Bankası, Belediyeler, Kızılay Maden Suyu ve birçok kurum ve kuruluşlardaki ‘Türkiye Cumhuriyeti

yazıları teker teker kaldırıldı.

         Bunun yanında Türk büyüklerinin ve Cumhuriyet önderlerinin adlarının verildiği cadde sokak alan, spor salonu, stadyumlar, kültür merkezlerinin adları teker teker kaldırılarak yerlerine Cumhuriyet karşıtı, Devrim sürecinde ve Ulusal Kurtuluş Savaşı sürecinde İngiliz işbirlikçisi ve mandacıların adları veriliyor.

         Son olarak da Türkiye Cumhuriyeti'nin resmi kurumlarından mezun olan,  öğrencilere verilen diplomalardaki, Türkiye Cumhuriyeti yazısı ile Ay yıldızlı logonun kaldırmasının amacı nedir ?

         Ay Yıldızlı logonun ve Türkiye Cumhuriyeti yazısının öğrencilerin diplomalarında bulunması kimleri rahatsız etmiştir?

         Milli Eğitim bakanımıza soruyoruz. Hangi zaruret duyuldu da bu değişikliğe gidildi ? Bu değişiklikle kimlere hizmet edilmek isteniyor ? Açılım politikalarına hazırlık mı yapılıyor ?

                                                                                                                         08.06.2020                                                                                                                        Fatin ILTAR                                                                                                      Eğitim İş Antalya Şube Başkanı

Diplomaların önceki hali

Diplomaların yeni hali

 

Günün Diğer Haberleri