NORMALLEŞME TAKVİMİNE GÖRE AÇILACAK YERLER

Aylardır corona virüsü salgını nedeniyle bir çok iş yerleri ve umuma açık olan yerler kapalı tutulmakta.

- - Kategorilenmemiş - 2020-05-27 22:26:01

Aylar sonra salgın sonrası yarın itibariylke normalleşme sürecine gireceğiz. Mart ayından beridir kapalı olan mekanlar normalleşme süreciyle birlikte yarından itibaren teker teker açılmaya başlayacak. 

Normalleşme adımları AVM'ler ve güzellik salonlarının açılmasıyla başlamıştı. Geçtiğimiz hafta bilim kurulundan çıkan kararla bayram sonrası yani yarın 27 Mayıs itibariyle normalleşme sürecine gireceğiz

İşte adım adım tarihlere göre yaşayacağımız normalleşme süreci

İKİNCİ AŞAMA 27 MAYIS'TA BAŞLIYOR

27 Mayıs'ta koronavirüs salgınında yeni süreç başlayacak. Süreç, Ramazan Bayramı için uygulanan kısıtlamanın sona ermesinin ardından devreye girecek. İşte normalleşme aşamasının ikinci adımında uygulanacak yeni adımlar:

27 Mayıs tarihinde: 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşların sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak. 13 şehirdeki giriş çıkış yasağı kaldırılacak.

1 Haziran tarihinde: Otel, çay bahçesi, klup, yüzme havuzları ve spor merkezleri gibi çeşitli tesisler açılacak. Nikâh salonlarının yüzde 25 doluluk oranının aşılmaması şartıyla açılması planlanıyor. Sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılacak.


 
12 Haziran: Cuma namazlarının dışında camilere vatandaşlar alınabilecek.
15 Haziran: sınır kapıları açılacak, öğrenci yurtları açılacak. İdari izinli olan personeller, kademeli olarak işbaşı yapacak.

1 Temmuz: Düğün salonları, tiyatro salonları, sinemalar açılacak. Sağlık personellerin tayin işlemleri normale dönecek, yıllık izinler kullanılabilir hale gelecek.

1 Eylül: Kokteyl, toplantı ve konferans gibi çeşitli etkinlikler için maskeli olmak şartıyla katılım olacak.

KONULAN İLK YASAK EN SON KALKACAK

Konuyla ilgili açıklama yapan uzmanlar, "Vakaların kaynağını bildiğimiz noktaya geldik. Bir yerde bir artış varsa hemen nedenini buluyoruz. Hemen o çevrede önlem alıp durumu kontrol altına alabiliriz" ifadesini kullanıyor. Koronavirüs salgını kapsamında konulan ilk yasak, en son kalkacak. En son aşamada sınırlamalar, düğün ve kapalı alan aktivitelerine izin verilecek.

Günün Diğer Haberleri