Okul Binalarının Yıkılıp Yerine Millet Bahçesi Yapılmasına Hayır

Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir, okul binalarının yıkılıp yerine millet bahçesi yapılmasına tepki gösterdi.

SENDİKA - 2020-05-21 10:02:33

“Hükümetin eğitimi harcanabilir, taşeronlara teslim edilebilir, satılabilir, göz ardı edilebilir olarak gördüğü gerçeği, ne yazık ki bu kez Nevşehir'de vücut bulmaktadır.” diyerek eleştirilerde bulunan Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir; “Edindiğimiz  bilgiye göre 10 Mayıs'ta Nevşehir Valisi İlhamı Aktaş başkanlığında il merkezinde bulunan Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı okulların taşınması ile ilgili bir toplantı yapılmıştır. Tek bir eğitimci ya da okul yöneticisinin çağrılmadığı bu toplantıda alınan kararlar uyarınca; ilimizde bulunan Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eğitim binası, öğrenci pansiyonu 34 odalı ve 68 yatak kapasiteli uygulama oteli, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iki adet eğitim binası, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin iki eğitim binası ve spor solunu yıkılacak ve yerine millet bahçesi yapılacaktır.” dedi.

“Bahçesi dahi olmayan yerlere taşınacak”

Bu okullardan Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eski taş binasına, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin üst katına, burada bulunan Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesi,  Ersular İlköğretim Okulu’nun bahçesinde bulunan boş binaya, Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nevşehir Anadolu İmam Hatip Lisesi ise yanındaki okul bahçesi bile olmayan binaya taşınacağını söyleyen Demir, Nevşehir'in eğitim düzenindeki taşları yerinden oynatacak bunca değişikliğin altında kimlerin ne amaçla kullanacağı, dolup dolmayacağı dahi belirsiz olan millet bahçesi yapılacak olmasının yatması, en hafif tabirle trajikomik olduğunu ifade etti.

“Bu okullar Nevşehir’in atardamarıdır”

Yerlerinden edilecek, düzeni bozulacak olan bu okullar, Nevşehir'deki eğitimin atardamarlarından olduğunu da vurgulayan Eğitim İş Nevşehir Şube Başkanı İbrahim Demir açıklamasının devamında şunları söyledi;  “Mesleki eğitimin amacı geleceğimizin teminat olan gençlerimizi hem üst öğrenime hazırlamak hem de bir mesleğe yönelik bilgi ve beceri kazandırmaktır. Bu okullarda eğitim öğretim gören öğrenciler eğitimlerini teorik ve uygulamalı olarak sürdürmektedirler. Teorik olarak aldıkları bilgileri okul atölyelerinde uygulamalı olarak yaparlar işletmelere giderek üretime dönüştürerek  ekonomiye katkı sağlarlar. Yani bu okullarda atölye eğitimi, eğitimin olmazsa olmazı, en önemli parçasıdır. Okullar taşındığında yeni binalarında yeteri kadar alan olmadığı için atölyeleri olmayacak. Yani Öğrencilerin alacağı eğitimin atölye uygulama kısmı eksik kalacaktır.

 

NEVŞEHİR KENT HABER GAZETESİ

Günün Diğer Haberleri