18 Mart'ta Atanan Öğretmenler Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Bugünlerde öğretmenlerin kafasındaki en büyük soru işareti; 18 Mart’ta ataması yapılan öğretmenlerin görevlerine ne zaman başlayacağı. Cevabı haberimizde…

ATAMA - 2020-05-20 17:26:22

18 Mart 2020 tarihindeki ek atamalar çerçevesinde ataması gerçekleştirilen ancak Ocak ayında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp sonrasında Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere tüm tüm dünyayı etkisi altına alan Covid - 19 salgını nedeniyle kararnameleri verilmeyen ve dolayısıyla göreve başlatılmayan 20 bin öğretmene müjdeli haberin ne zaman verileceği hala belirsizliğini koruyor.

18 Mart tarihinden önce gerçekleştirilen atamalarda, öğretmenler güvenlik soruşturmasına tabi tutuluyorlar ve soruşturmanın başarılı olarak tamamlanmasının ardından göreve başlayabiliyorlardı. Ancak 2020 yılı itibariyle güvenlik soruşturması kaldırıldı. Dolayısıyla 18 Mart 2020’de atanan öğretmenler de diğer iş ve özel hayatlarındaki planlarını bu değişikliğe göre ayarladılar. Bu çerçevede çoğu atanan öğretmen önceki çalıştıkları işyerlerinde ayrıldı. Ancak Mart ayında atanmaları ile ilgili kararnameleri bir türlü verilmeyen öğretmenler, bu konudaki mağduriyetlerini sosyal medya aracılığı ile duyurmaya çalışıyorlar ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden müjdeli bir haber bekliyorlar.

Aydoğdu’dan Öğretmenleri Heyecanlandıracak Açıklama

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, en son yaptığı basın açıklamalarında 18 Mart 2020 tarihinde atanan öğretmenlerle ilgili kararnamelerin ancak ve ancak okulların açılması ile eş zamanlı olarak verilebileceğini söylemişti. Fakat Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin mağduriyetine ilişkin heyecanlandırıcı bir açıklama yaptı ve konuyla ilgili bakanlık bünyesinde halihazırda devam eden bir çalışmanın olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu’nun bu açıklamasının ardından 18 Mart 2020 tarihinde ataması yapılan öğretmenlerin en geç Haziran ayı içerisindeki bir tarihte kararnamelerinin yetkili kurumlarca verilip göreve başlamaları tahmin ediliyordu. Ancak dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki okulların Eylül ayında tekrar eğitim - öğretime açılacağı ile ilgili açıklamasından sonra ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un söz konusu mağduriyeti yaşayan öğretmenler okullar açıldığı an göreve başlayacaklar açıklamasının ardından öğretmenlerin kafasında tekrar soru işaretleri oluşmaya başladı.

18 Mart’ta ataması yapılan ancak yetkili kurumlarca kararnameleri verilmediği için bir türlü görevlerine başlayamayan ve önceki işlerden ayrılmaları ya da özel hayatlarını bu atamalar doğrultusunda planlamaları sebebiyle mağduriyet yaşayan öğretmenler hakkında kesin bir kararın önümüzdeki günlerde Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerince duyurulması bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri