ÖĞRETMENLER HAZİRAN SEMİNERİNİ NASIL YAPACAK? SEMİNER DÖNEMİ EKDERS ÖDENCEK Mİ?

Öğretmenler Haziran ayı seminerinin nasıl yapılacağı ve ekders ödenip ödenmeyeceği konusunda sitemize sorular göndermekteler.

MAAŞ-EKDERS - 2020-05-19 14:28:48

Milli Eğitim Bakanlığı, Uzaktan eğitimin 19 Haziran'a kadar devam edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıklama yaparak, "Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı okulların eğitim-öğretim yılını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Yeni eğitim-öğretim yılı önümüzdeki önümüzdeki eylül ayında başlayacaktır. Bakanlığımızın yaz aylarındaki kurs ve benzeri faaliyetleriyse kendi takviminde devam edecektir. Üniversitelerle ilgili duyuruyu YÖK zaten daha önce yapmıştı. Kreşler ve gündüz bakımevleri 15 Haziran'da faaliyete geçecektir." ifadelerini kullanmıştı.

Bakanlıktan, koronavirüs tedbirleri kapsamındaki uzaktan eğitim sürecine ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, "Salgın tedbirleri kapsamında 23 Mart Pazartesi günü TRT EBA TV ekranlarından başladığımız uzaktan eğitim süreci, 2019-2020 eğitim öğretim yılının son günü olan 19 Haziran Cuma gününe kadar devam edecektir" ifadesi kullanıldı.

Öğretmenler Haziran Seminer Çalışmalarını Nasıl Yapacaklar?

Öğretmenlerin Haziran seminer çalışmalarında evrakların teslimi,belirlenen konularda yaptıkları seminer çalışmaları ve Bakanlık,İl,İlçe Milii Eğitim Müdürlükleri tarafından düzenlenen çalışmalara katılıyorlardı.

Covid-19 pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığından öğretmenlerin seminer çalışmaları ile ilgili bir açıklama yapılmadı.Ancak pandemi sürecinde öğretmenleri okula çağırarak seminer çalışması yapılası yerine uzaktan seminer çalışmaları planlanması muhtemel görünüyor.

 

Uzaktan Eğitim Sürdüğü Sürece ve Seminer Döneminde Ekders Ödenecek

 

Son yapılan Toplu Sözleşme anlaşmasında;

’01.09.2019 tarihli ve 30875 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 28.08.2019 tarihli ve 2019/1 sayılı Kararının ''Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Mali ve Sosyal Haklar'' bölümünün ''Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller'' başlıklı 2'nci maddesinde; ''Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.’’ hükmü gereğince ek ders ücreti ödemesi yapılmıştı.

Bu durumda öğretmenler 19 Hazian tarihine kadar normal ek ders ödemelerini, 19 Haziran - 01 Temmuz arası ise normal seminer ücret ödemelerini ( günlük 3 ek ders saati) alabileceklerdir.

Yani 1 Temmuz 2020 tarihine kadar öğretmenlere ek ders ödemesi yapılacaktır.

 

Günün Diğer Haberleri