ÖSYM ÖĞRETMENLERİ SINAV GÖREVLERİNDE ZORLUYOR İDDİASI

YKS görevli işlemleri yılan hikayesine döndü.

SINAVLAR - 2020-05-19 14:15:26

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından 12. Sınıf ve lise mezunu öğrencilere üniversite sınavı yapılacak. 27-28 Haziran 2020 tarihlerinde yapılacak YKS için görevli konusunda sıkıntı yaşanıyor.

 Covid-19 tehlikesi, ÖSYM sınavlarında daha önce  MEB’de görev yapan öğretmenlerin ikinci plana atılması ve bir çok öğretmenin görev yerinden ayrılmış olması ile birlikte sosyal mesafe kuralları gereği görevli ihtiyacının artmasından dolayı YKS için özellikle bazı bölgelerde görevli bulunmuyor.

 Geçtiğimiz haftalarda ÖSYM tarafından öğretmenlere görev için hatırlatma mesajları gönderiliyordu. Bu mesajların sıklığı her geçen gün arttı. Son günlerde ise öğretmenlerin resen görevlendirildiği iddiaları eğitim camiasını şoka uğrattı.

 Edinilen bilgiye göre ÖSYM, bazı öğretmenlere görev verdi ve onaylayıp reddetme durumunu öğretmenlere bıraktı. Bu durumda istek yapılmadan görev verilmesi ise şaşkınlığa neden oldu.

 ÖSYM, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sınav görevlilerini üniversite personeli arasından seçmeli, gönüllülük esası dışında hiçbir eğitimciye zorla görev vermeye kalkmamalıdır.

Günün Diğer Haberleri