ÇÖP KONTEYNER'İ ÜZERİNE BAYRAĞIMIZIN ÇİZİLMESİNE TEPKİ

Giresun Belediyesi tarafından Giresun Kalesi’ne kısa süre önce yerleştirilen konteyner üzerinde çizilen Türk bayrağını gören vatandaşlarda büyük bir şaşkınlık yarattı.

SENDİKA - 2020-05-19 11:37:20

Konteynerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşılmasıyla Giresun kamu oyunda duyuldu. Gerekli sivil toplum örgütlerinden gelen tepkiler üzerine sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından Kalemize yerleştirilen çöp  konteynerin üzerine bayrağımız ile ilgili maksadını aşan saygısızca girişimde bulunulmuştur.  Bu duruma yetkililerimizce anında müdahale edilmiş olup, hangi sebeple olursa olsun böyle bir davranış asla kabul edilemez. Bu işi yapmış olan kişi veya kişilerle ilgili gerekli işlemler başlatılmıştır.”

            Giresun Eğitim İş olarak bu durumu şiddetle kınıyoruz. Bu sehven yapıldığı iddia edilen hareketin basit bir olay olmadığı muhakkaktır.  Ulusal Kurtuluş Savaşı’nda iki tane gönüllü alayı çıkartan Giresun’da böyle bir olay yaşanamaz. Belediyenin ilgililer hakkında gerekli inceleme başlatıldı denemesini yeterli görmüyoruz. Bu çirkinliğe neden olanlardan gerçekten hesap sorulacak mı yoksa bir garibanın üzerine mi yıkılacak.  Eğitim İş olarak işin takipçisi olduğumuzu kamu oyuna ilanen bildiririz.

Yeşilgiresun

Günün Diğer Haberleri