2020 BİLSEM öğretmen seçme atama kılavuzu ve kontenjanlar yayınlandı

2020 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuz ile Bilim ve sanat merkezlerine alınacak öğretmenlere ait kontenjan listesi yayımlandı.

EĞİTİM - 2020-05-15 10:09:02

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Bilim ve Sanat merkezlerine alınacak öğretmenlere ait kontenjan listesi yayımlandı. 2020 BİLSEM öğretmen atama kontenjanları, BİLSEM atama takvimi ve kılavuz içerisinde BİLSEM'de görev yapmak isteyen öğretmenlere detaylı bilgiler verildi.
 

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA KILAVUZU

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında hâlen kadrolu öğretmen olarak çalışanlardan görev yaptıkları ildeki bilim ve sanat merkezlerine atanmak isteyenlerin başvuru, seçim ve atamalarına ilişkin yürütülecek iş ve işlemleri içeren 2020 BİLSEM öğretmen seçme ve atama kılavuzu içerisinde başvuru şartları da yer aldı.

BİLSEM'de görev yapmak isteyen öğretmenlerin BİLSEM atama başvuru şartları;

Bilim ve sanat merkezlerine öğretmen olarak atanabilmek için başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar şunlardır:

  • Başvuru tarihi itibarıyla Bakanlık kadrolarında adaylık dâhil en az 3 yıl öğretmen olarak görev yapmış olmak,

  • Öğretmen olarak görev yapmakta olduğu ilin bilim ve sanat merkezinde atama alanında boş kontenjan bulunması,

  • 20.02.2014 tarihli ve 9 sayılı Kurul Kararı ile belirlenen Atama Yapılacak Alanlar Çizelgesi’nde (Ek-1) yer alan bir alanda başvuru tarihi itibarıyla öğretmen olarak görev yapıyor olmak,

  • Zorunlu çalışma gerektiren yerler dışındaki eğitim kurumuna atanacaklar bakımından, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama Yönetmeliğine göre, atama takviminde belirtilen atama tarihi esas alındığında zorunlu çalışma yükümlülüğü tamamlanmış veya zorunlu çalışma yükümlülüğünden muaf tutulmuş olmak,

  •  

BİLSEM 2020 ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ

BİLSEM öğretmen seçme ve atama takvimine göre 02-09 Aralık 2019 tarihleri arasında başvurular alınacak. İl öğretmen değerlendirme komisyonlarının kurulması ve BİLSEM'de görev yapmak için başvuran öğretmenlerin başvurularının değerlendirmelerin yapılması 16-20 Aralık 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

İlgili resmi takvim;

 2020 BİLSEM öğretmen atama takvimi


 

Sözlü sınava katılmaya hak kazananların ilan edilmesi 17 Ocak 2020, sözlü sınav komisyonlarınca sözlü sınavların yapılması 03-Şubat-10 Nisan 2020, tercih yapmaya esas puanların açıklanması 13 Nisan 2020, BİLSEM atamalar için tercihlerin yapılması 27 Nisan - 08 Mayıs 2020, atama sonuçlarının açıklanması 15 Mayıs 2020 olarak açıklanırken, 2020 BİLSEM öğretmen atama sonucu ataması gerçekleşen öğretmenlerin tebliğ ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması 01-10 Temmuz 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek.

 

2020 Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğretmen Seçme ve Atama Kılavuzu için TIKLAYINIZ




 

ATAMA KONTENJANLARI




 

2020 yılı Bilim ve Sanat Merkezlerine alınacak öğretmenlere ait kontenjan listesi de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlandı. BİLSEM kontenjan listesi için TIKLAYINIZ

Günün Diğer Haberleri