İSA KAYADAN: MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NE İŞE YARIYOR?

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tanesi KDV dahil 1.675 TL'den alım yaptığı 500 adet otomatik sensörlü dezenfektan cihazıyla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat vermiş ve cihazların parasının okullardan alınmasını emretmiştir.

SENDİKA - 2020-05-14 19:02:31

Milli Eğitim Bakanlığı, sorumluluklarını başka kurum ve gruplara yıkma alışkanlığını ne yazık ki eğitimin korona kabusuyla form değiştirdiği şu günlerde bile bırakmamıştır. Bunun son örneği, Adana'da dağıtılan dezenfektan cihazlar olmuştur.

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, tanesi KDV dahil 1.675 TL'den alım yaptığı 500 adet otomatik sensörlü dezenfektan cihazıyla ilgili ilçe milli eğitim müdürlüklerine talimat vermiş ve cihazların parasının okullardan alınmasını emretmiştir.

Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden İlçe Milli Eğitim Müdürlerine oradan da okul idarecilerine gönderilen mesajda  “Cihaz ücretinin ivedi bir şekilde belirtilen IBAN adresine yatırılması istenilmektedir.

İlçelerden okullara son gönderilen mesajda ise ödemelerin acil olarak yapılması gerektiği uyarısı yapılmıştır.

Böylece Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün toplu alım yapıldığı halde neden 5 kuruş bile iskonto yaptıramadan aldığı anlaşılmayan cihazların bedeli olan 710.000 TL, zaten kendisini çeviremeyen okulların döner sermayelerine yıkılmıştır.

Eğitim-İş olarak daha önce de altını çizmiştik: Okulların temizlik, araç-gereç ve onarım masrafları MEB, tarafından karşılanmayıp, bu geliri okulların kendilerinin yaratması beklendikçe, devlet okullarında öğrenciye müşteri gözüyle bakılmasının asla önüne geçilemeyecektir.

Tüm bu hizmetler, devletin okullara ve dolayısıyla öğrencilere ücretsiz şekilde sağlamakla yükümlü olduğu kalemlerdir. Bu kalemler sağlanmadığı için ne yazık ki okul yönetimine en çok pay ödeyen servis firmaları, kantin işletmecileri, gerekli kriterlere bakılmadan okulların içine kadar sokulmakta, bu da çoğu zaman acı haberlerle kahrolmamıza yol açmaktadır.

Eğitim-İş olarak soruyoruz: Önümüzdeki günlerde yapılacak olan LGS ve YKS için hijyen ortamı, bu şekilde mi sağlanacaktır? Diğer illerde de Adana'da olduğu gibi temizliğin maliyeti okulların üstüne mi yıkılacaktır? Olmayan bütçesiyle  parası bulunmayan okullar hijyene nasıl kavuşturulacaktır? Israrla öne almayin dediğimiz YKS sınavında da mi dezenfektan konusunu okul idarelerine yükleyecek? Normalleşme sürecinde cocuklarimizin gençlerimizin maskelerini  dersliklerin, okul bahçesinin hijyenini,el dezenfektanlarını, geçinemeyen mazlum halka mi karşılattiracaksiniz?  Devlet, kendi vermediği bu hizmetin okullarda sağlandığını nasıl ve neye göre teftiş edecektir? Bu salgın koşullarında dahi okullar dezenfektan cihazı ihtiyaçlarını kendileri karşılayacaksa, Milli Eğitim Bakanlığı'na ne gerek vardır? Korona yüzünden tüm Avrupa devletleri daha sosyal hizmetler vermeye yoğunlaşmışken, devlet kurumlarının İBAN verme alışkanlığı nasıl açıklanabilir?  Bu durum

Her fırsatta, yerli-yersiz "Devleti yaşat ki devlet yaşasın" sözünü kullanan hükümet yetkilileri şunu anlamalıdır ki kutsal olan "yaşam" değil, insanca bir yaşamdır. Ve devlet, tam olarak bunu sağlamak için vardır!

İsa KAYADAN

Eğitim İş Sendikası Adana 1 No’lu Şube Başkanı

 

Kaynak:http://www.habereguven.com/meb-okullara-gonderdigi-otomatik-sensorlu-dezenfektan-cihazlari-nin-parasini-okul-idarecilerine-yikmis-durumda/3401/

Günün Diğer Haberleri