Öğretmenler Bu Yaz Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Bekliyor

Öğretmenler Bu Yaz Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği Bekliyor

ATAMA - 2020-05-13 19:41:01

Sayın Bakanımız Ziya Selçuk,

Bizler, “Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği” bekleyen öğretmenleriz. Yıllarca bu yasal hakkımız için çok bekledik ve mücadele ettik. Nihayet bakanlığınız döneminde, iki kez bu hakkımıza kavuştuk. Bu konuda sizlere şükran borçluyuz. Ancak, her yıl belirsizlik yaşamak gibi bir problemimiz var. Bunun da en büyük nedeni, atama takviminde yer almıyor olmamız. Bu yüzden size sürekli sosyal medyadan ulaşmaya çalışıyoruz. Gayemiz sizden bir haber duymak. Öğrenmek istediğimiz soru şu:

“Diplomaya Dayalı Alan Değişikliği ne zaman yapılacak?”

Maalesef bu basit sorunun yanıtını kimseden cevap alamıyoruz. Herhangi bir ayrıcalık peşinde değiliz. Sadece, takvim konusunda bilgi edinmek istemekteyiz. Bu merakımıza yanıt vereceğinize inancımız tamdır.

-Sayımızın çok az olmasına rağmen, açılan kontenjanların sınırlı  belirlenmesi, hayal kırıklığı ve maduriyet yaratmaktadır. Bu durumun da önemle dikkate alınacağına inancımız tamdır.

-Ayrıca; Dönem ortasında yapılan alan değişiklikleri öğretmenin adapte olmasını zorladığı , geride ve yarıda bıraktığı öğrencilerini de mağdur durumda bırakmaktadır. O yüzden sizden ricamız; bu yaz tatilinde yeni bir alan değişikliği uygulamasının yapılmasıdır.

Günün Diğer Haberleri