EBA ve Ek Ders Ücretinin İlişkisi Yoktur

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), bilindiği gibi 16 Mart 2020 tarihinden beri koronavirüs sebebiyle okullarda eğitim öğretime ara verildiğini açıkladı.

EĞİTİM - 2020-05-12 12:46:16

Verilen ara sonrasında EBA TV üzerinden öğrencilerin eğitim öğretime devam etmesi sağlandı. Televizyonun yanı sıra eba.gov.tr’den deiçerikler sunuldu. Nisan ayı sonu itibarıyla da canlı dersler başlatıldı.

EBA Canlı Ders Ek Ders İlişkisi Var Mı?

 Konuyla ilgili oldukça soru gelmektedir. Bu noktada şunu söylememiz doğru olacaktır: EBA’da canlı ders gönüllülük esasına dayalıdır. Ek ders ücretinin EBA ile hiçbir ilgili yoktur. Öğretmen, isterse bu dersi yapar.

 Çeşitli il ve ilçelerden gelen şikayet yazılarında okul müdürlerinin canlı dersleri zorunlu tuttuğu, çeşitli raporlar ve haftalık yapılanlarla ilgili okul idaresine veri gönderilmesi gerektiği gibi gönüllülük esasına dayalı konularda baskı uygulanmaktadır.

 Öğretmen, canlı ders başta olmak üzere öğrenci ile iletişiminin nasıl olacağına, canlı ders yapıp yapmayacağına, ödevlendirme konusuna ve hemen her şeyle ilgili ne yapıp ne yapmayacağına kendisi karar verir.

 Dolayısıyla okul müdürlerinin bu tarz baskılar kurması doğru olmadığı gibi, yetkileri kapsamında da değildir.

Mebpersonel.com

Günün Diğer Haberleri