Program Sunucusundan Yeni Atanan Öğretmenler İle İlgili İfade Tepki Çekti

Bakan Ziya Selçuk'un bugün katılmış olduğu programda 18 Mart tarihinde atanan öğretmenlerin göreve başlama konusunda sunucu Mehmet Acet'in açıklamasına öğretmenlerden tepki var.

EĞİTİM - 2020-05-10 13:37:08

Bakan Ziya Selçuk bugün katılmış oldıuğu Kanal 7 ekranlarındaki BaşkenT Kulisi programının sunucucu gazeteci yazar Mehmet ACET Bakan Ziya SELÇUK'a 18 Mart tarihinde atanan öğretmenlerin ne zaman göreve başlayacağı sorusunu sordu .

Bakanın cevap vermesinden sonra Mehmet Acet ,Bakan Ziya Selçuk'un cevabına atıfta bulunarak "Yani benim  kişisel görüşümü teyit  eden  sözler ifade ettiniz yani bir çalışmadan kazanç elde etmek haksız kazançtır" . Göreve  başlamak isteyen  öğretmenleri , çalışmadan kazanç elde etmek istedikleri ve bununda haksız kazanç oldugunu söyledi.

Bu açıklama sonrası kararname bekleyen öğretmenler ,Mehmet Acet'in bu sözlerine  twitterda #HaksizKazancDegil16YillikEmek hastagi ile  Mehmet ACET'en bu konu hakkında bir özür bekliyorlar.

İşte o konuşma ve videosu

Bakan Ziya SELÇUK : Atamanın belli işlemleri var  basamakları ve bunların hepsi tamamlandığında yani  mülakat aşaması var başvuru aşaması var sınav aşaması var vesaire vesaire bu aşamalar tamamlandığında oluyor bu .

 

Mehmet ACET :Yani benim  kişisel görüşümü teyit  eden  sözler ifade ettiniz yani bir çalışmadan kazanç elde etmek haksız kazançtır .

Bakan ZİYA SELÇUK : Okul açıldığında tabii ki biz bunu hemen yapacağız

Mehmet ACET : Corona nedeniyle mecburiyetler bir  uzama  durumu söz konusu oldu o zaman.

 

Mebpersonel

 

Günün Diğer Haberleri