Atatürksüz 23 Nisan Açıklamasın Eğitim İş'ten Tepki

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Byaramının 100. yılında eğitim sendikalarından açıklamalar yapıldı.Eğitim Bir Sen sendikasından yapılan açıklamada Mustafa Kemal Atatürk'ün adını anmadan yapılan açıklamaya Eğitim İş'ten tepki geldi.

SENDİKA - 2020-04-23 23:29:14

Eğitim İş sendikası Merkez Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Balun yaptığı açıklamada;

"İktidara yakınlığıyla bilinen, okul yöneticilerinin yüzde 80'inden fazlası üyeleri arasından seçildiği için yandaşlığın dozunu her eğitim döneminde biraz daha artıran Eğitim-Bir-Sen, bu 23 Nisan'da da gerçek yüzünü göstermiştir.
Birçok yönetici üyesi Atatürk'e hakaret ettiği için davalık olan sendika, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun yüzüncü yılı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip olan bu 23 Nisan'da, yine Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e olan alerjisini saklamayamamıştır.
Sendika yönetimi, 23 Nisan için yaptığı bir sayfalık açıklamada Cumhuriyet'in kurucusunu bir kez dahi anmamıştır. İlgisi olmamasına rağmen 15 Temmuz klişelerinin bile yer bulduğu açıklamada, Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden anonim ifadelermiş gibi bahsedilmiştir.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim neferlerinin çatısı olan Eğtim-İş olarak bu kepazeliğe imza atanlara sesleniyoruz:
Bir kez de olsa dürüst olun! Cumhuriyet'in kurucusunu anmaktan imtina ediyorsanız, Cumhuriyet bayramlarına da kıymet veriyor gibi davranmayın. Yaşadığınız konforların tümünü, özgürlüğünüzü, bir vatan sahibi olmanızı borçlu olduğunuz Atatürk'ün aziz hatırası, nasıl sizin riyakar anmanıza muhtaç değilse; unutmayın ki Ata'sını her zaman özlem ve minnetle anan bu millet de sizin bu takkiyelerinize inanacak kadar aklını yitirmemiştir." dedi.

Günün Diğer Haberleri