WhatsApp grupları yasaklanacak mı?

sosyal medyada gündem olan “WhatsApp grupları kapatılacak mı?” konusunda henüz atılan resmi bir adım ya da yapılan bir açıklama mevcut değil. WhatsApp gruplarının kapatılması, şu an için yalnızca bir sosyal medya iddiası olarak öne çıkıyor. Peki söz konusu iddialar yanıt bulacak mı?

TEKNOLOJİ - 2020-04-12 15:43:43

WhatsApp grupları yasaklanacak mı? sorusu gündemin en çok araştırılan başlıkları arasında yer alıyor. Sosyal medyada ortaya çıkan WhatsApp'a yasak geleceğine yönelik iddialar konusunda aramalar yoğun bir şekilde gerçekleştiriliyor. WhatsApp grupları ile ilgili beklenen açıklama geldi. Yanıtı haberimizde.. 

 

TBMM'ye sunulan yasa ile hükümetin WhatsApp gruplarını kapatma gibi bir işlevi olmayacak. WhatsApp gruplarının kapatılacağı iddiaları ile ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir, Avukat Gökhan Ahi ile yaptığı YouTube canlı yayınında bu konuyu konuştu. Ahi konuyla ilgili bu tasarı haberinin WhatsApp gruplarında dolaştığına işaret etti. Bu tasarının Meclis'e gelmediğine dikkat çekti.

Şu an gündemde bir infaz yasa tasarısının olduğunu söyleyen Ahi, Meclis'in buna odaklandığını belirtti. Sosyal medyada inanılmaz derecede yanlış ve sahte haberlerin dolaştığını söyleyen Gökhan Ahi konuyu takip ettiğini de ifade etti.

WHATSAPP GRUPLARI YASAKLANACAK MI?

Söz konusu iddianın yalan olduğu kısa sürede ortaya çıktı. AK Parti Milletvekili ve AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "WhatsApp grupları ile ilgili TBMM'de kanuni düzenleme gibi dolaşan asılsız bir haber ve ses kaydı var. TBMM'de pazartesiye kadar görüşeceğimiz yasa tasarısı içinde böyle bir kanun maddesi olmadığı gibi görüşülen yasa İnfaz Yasasıdır. İtibar edilmemeli!" ifadelerini kullandı.

 
Günün Diğer Haberleri