H.Suat Sadış sordu:Bu ödüllendirmeler neden şimdi yapılıyor?

Eğitim İş, Defne İlçe Milli Eğitimi uygulamasına tepkili:

SENDİKA - 2020-04-06 16:03:35

Hatay Eğitim İş Sendikası, Defne ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, bazı okul müdürleri ile öğretmenleri ağırlıklı olarak ödüllendirmelerde bulunduğunu kaydederek, uygulamanın zamanlama ve şekil itibariyle uygun olmadığını bildirdi.
Hatay Eğitim İş Şube Başkanı H. Suat Sadış, son 10 gün içinde, Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, çoğunluğunu okul müdürü ve müdür yardımcısı olmak üzere, tespit edebildikleri 55 eğitim çalışanına “Başarı Belgesi” Ödülü verildiği bilgisini aldıklarını hatırlattı ve şunları kaydetti:
“Ülkemizin bir salgınla mücadele ettiği, ekonomik olarak zorluklar yaşandığı ve okulların kapalı olduğu bir dönemde yapılan bu ödüllendirme, Defne ilçemizdeki eğitim çalışanları arasında hakkaniyete ve başarı kriterlerine uygun olmadığı gerekçesiyle huzursuzluk yaratmış olup, iş barışını bozacak şekilde, ayrımcılık ve tarafgirlik yapıldığına dair yüksek kaygılara ve şikayetlere neden olmuştur. Eğitim İş Hatay 1 No’lu Şube olarak, yapılan bu ödüllendirme ile ilgili olarak;
1. Bu tür ödüllendirmelerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk getirildiği gibi bir teamül varken, tam da birkaç ay sonra, 4 ve 8 yılını tamamlayan yöneticilerin görev değişikliği sürecinde olması manidar olup, neden bu zaman seçilmiştir?
2. Henüz 2019-2020 eğitim öğretim yılı başlarında, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir ödüllendirme yapılmışken, aradan daha üç ay geçmeden neden tekrar ödüllendirme yapılmıştır?
3. Yapılan ödüllendirmenin, Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönergesi’ne göre açık seçik ve şeffaf olarak bütün okullara duyurulması ve mevcut personelin binde 20’sinin teklif edilmesi gerekirken, okullarımıza neden böyle bir duyuru yazısı gönderilmemiştir?
4. Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönergesi’ne göre, bu ödüllerin verilmesi için Defne İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde bir Değerlendirme Komisyonu kurulması gerekirken, bu komisyon kurulmuş mudur? Kurulmuşsa, komisyon kimlerden oluşmaktadır? (Aldığımız duyumlara göre, bu ödüllendirmeden şube müdürlerinin dahi haberi olmadığı bilgisi yaygın olarak dolaşmaktadır.)
5. Millî Eğitim Bakanlığı Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönergesi’ne göre, yapılan ödüllendirmelerin somut ve ispatlanabilir kriterlere dayandırılması gerekmektedir. Bu ödüllendirme, okulların kapalı olduğu bir süreçte hangi somut ve ispatlanabilir kriterlere göre yapılmıştır?
6. Yapılan ödüllendirmelerde, sendikalara göre ödül alanların dağılımı nedir?
7. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, ödül alanlara ödülleri neden gizlice verilmiş olup, neden ‘Sakın ha kimseye söylemeyin’ denmiştir?
8. Ödül alanlar içinde, yöneticilikte 1 yılını bile doldurmayanlar var mıdır?
9. Ödül alanlar içinde, kadrosu Milli Eğitim’de olduğu halde, başka bir kurumda geçici görevle çalışan personel var mıdır?
10. Ödül alanlar içinde, geçici görevle yöneticilik yapan personel var mıdır?
11. Okulların kapalı olduğu bu dönemde, ödüllerin altında imzası bulunan Defne Kaymakamlığı hangi gerekçelerle ikna edilmiştir?
12. İlimizdeki diğer İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizde bu süreçte buna benzer bir ödüllendirme yapılmış mıdır?
Yukarıdaki sorularımızın, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu’na istinaden, Valiliğimiz tarafından görevlendirilecek müfettişlerce incelenip, soruşturulmasını ve sonuçlarının hukuki süreçlerde kullanılmak üzere sendikamıza bildirilmesini talep ederiz.” -Cemil Yıldız-Antakyagazetesi

Günün Diğer Haberleri