Prof Selçuk Öğretmeni ve Eğitim Sistemini Eleştirdi

Selçuk Özdemir'den Yemek masasını tahta yerine kullanan öğretmene eleştiri. Tamamen Hatalı.

EĞİTİM - 2020-04-06 10:32:18

Geçtiğimiz günlerde  Tekirdağ'ın Çerkezköy Cumhuriyet Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni olarak görev yapan Melike Büyük Dinçer, evindeki yemek masasını okul tahtasına çevirip, öğrencilerine internet üzerinden eğitim vermeye başladı.15 yıllık öğretmenin, yemek masasını okul tahtasına çevirip eğitim yaparken oğlu tarafından çekilen fotoğrafı, sosyal medyada çok sayıda beğeni almıştı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop da bu süreçte kısıtlı imkanlarla evinde internet üzerinden öğrencilere ders anlatan Dinçer'in fotoğrafını, sosyal medya hesabından paylaşan Şentop, "Tekirdağ/Çerkezköy Cumhuriyet Ortaokulu Türkçe Öğretmenimiz Melike Büyük Dinçer, evinde masayı tahta olarak kullanıp öğrencilerine gönüllü uzaktan ders veriyor. Melike Öğretmenin şahsında fedakar öğretmenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." yorumunda bulundu. Şentop'un talimatıyla Dinçer'in evine yazı tahtası da götürüldü.  Ayrıca Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran da sosyal medya hesabından Dinçer'in fotoğrafını paylaşarak, "Ben bu ülkeye, bu ruha hayranım." ifadesini kullandı.

Evindeki yemek masasını okul tahtasına çevirip, öğrencilerine internet üzerinden eğitim vermeye  başlayan öğretmene ,Bilişim Garajı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR'den  twitter adresi üzerinden eleştiri geldi.

Özdemir, Öğretmenin yemek masasını tahta olarak kullandığı resmin yanına  bir arabayı çeken at görüntüsü koyarak iki resim arasında hiç bir fark olmadığını ve tamamen hatalı bir kullanım olduğu ifade ederken sisteme  ve öğretmene yönelik sorular sordu . 

Bilişim Garajı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Selçuk ÖZDEMİR'in konu ile ilgli attığı o  twittler.

"Bu fotoğrafla öğretmenimiz kendisi övünebilir ama MEB yetkilileri ve eğitim fakülteleri için bu sürecin ardından acilen düzeltilmesi gereken bir durumu suratımıza vuran hiç de sağlıklı olmayan bir görüntü bu. Şu iki resim arasında hiç bir fark yok! Tamamen hatalı kullanım .

Gördüğüm kadarıyla en fazla 10-15 yıllık bir öğretmen. Yani 2000'li yıllardan sonra bir Eğitim Fakültesi'nde okumuş veya pedagojik formasyon almış. Nasıl oldu da biz bu öğretmene eğitimde bilgisayar kullanımını Eğitim Fakültesi'nde öğretemedik? Veya nasıl oldu da bu öğretmene MEB bugüne kadar düzenlediği onlarca hizmetiçi eğitimlerde bu çok kolay ve temel beceriyi kazandıramadı?

Kısa vadede MEB'in hizmetiçi eğitimlerini ve YÖK'ün de üzerinde ölü toprağı olan Eğitim Fakülteleri'ni ağır bir ameliyata alması gerekiyor! :

Diğer yandan, evinde belli ki bilgisayarı ve interneti olan bu öğretmenimiz neden 2-3 gününü harcayıp internetteki binlerce hazır video-içeriği kullanarak evin mutfak masasında yaptığının çok daha ötesini yapabileceği bir yazılımı kendi kendine öğrenmedi?

Bu konudaki düşüncelerinizi aşağıda ki twitter paylaşımımız üzerinden yorumda bulanabilirsiz .

www.mebpersonel.com

Kaynak:Mebpersonel
Günün Diğer Haberleri