Devlet herkese ücretsiz maske gönderiyor

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, corona virüs (koronavirüs) salgınına karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlara ücretsiz maske dağıtacak. e-Devlet üzerinden başvuran vatandaşlara ücretsiz maskeleri PTT memurları tarafından evlerine teslim edilecek. Peki, ücretsiz maske nasıl alınır? PTT bedava maske başvurusu nasıl yapılır? İşte adım adım PTT ücretsiz maske başvurusu...

SAĞLIK - 2020-04-06 09:49:04

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkarak hızla tüm dünyaya yayılan corona virüs (koronavirüs) salgını, son yüzyılın en büyük felaketi olarak kabul ediliyor. Dünya genelinde on binlerce insanın ölümüne neden olan koronavirüs salgını, ülkemizde de 500'den fazla vatandaşmızı hayattan kopardı. Uzmanlar, gerekmedikçe sokağa çıkılmaması uyarısında bulunurken, dışarı çıkmak zorunda kalanların mutlaka maske ve eldiven takmaları gerektiğinin altını çizdi. Maske fiyatları, talep patlaması nedeniyle fahiş fiyatlarla piyasada satılırken, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak çalışması ile vatandaşlara ücretsiz maske verilmesi kararlaştırıldı. Önce PTT'nin internet sitesinden başvuruların alınacağı duyurulsa da daha sonra yaşanan yoğunluk nedeniyle ücretsiz maske siparişlerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı. Başvuruda bulunan vatandaşlara maskeleri, ikamet ettikleri eve PTT memurları tarafından getirilecek. Sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altındaki vatandaşlar, ücretsiz maske dağıtımından faydalanamayacak. PTT'nin ücretsiz maske imkanından yararlanmak isteyen vatandaşlar, "PTT bedava maske başvurusu nasıl yapılır?", "ücretsiz maske nasıl alınır?" sorularının yanıtlarını arıyor. "PTT ücretsiz maske başvurusu" detaylarını KARAR.com okurları için derledik...

ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURULARI e-DEVLET'TEN YAPILACAK

21-64 yaş arasındaki vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak maskeler için, önce PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunması gerektiği açıklandı. Fakat daha sonra yaşanan yoğunluk nedeniyle ücretsiz maske başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu. 6 Nisan 2020 Pazartesi günü saat 01.45 itibariyle e-Devlet'te ücretsiz maske için başvuru sayfası bulunmuyor. Sabah saatlerinden itibaren bu sorunun düzelerek ücretsiz maske siparişlerinin e-Devlet'ten yapılabileceği tahmin ediliyor. Dilerseniz geçici olarak başvurular kapansa da BURAYA tıklayarak PTT ücretsiz maske başvuru sayfasına ulaşabilir veya e-DEVLET sayfasına giderek kontrol edebilirsiniz.

Yaşanan yoğunluğun ardından ücretsiz maske başvuru sayfasının kapatılması üzerine PTT'den şu açklama yapıldı:

"Değerli Vatandaşlarımız, yoğun ilginize teşekkür ediyoruz.

Sizlere daha sağlıklı hizmet sunabilmek adına, ücretsiz maske taleplerinize ilişkin başvurularınızı en kısa sürede e-Devlet Kapısı üzerinden alacağımızı bildirmek isteriz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla."

PTT ÜCRETSİZ MASKE BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT'den ücretsiz maske dağıtımıyla ilgili şu açıklama yapıldı:

T.C. Sağlık Bakanlığı ile T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın almış olduğu karara istinaden; online ortamda ePttAVM.com üzerinden vatandaşlarımıza ücretsiz olarak maske temini sağlanacaktır.

* Aile üyeleriniz için maske temin etmek isterseniz, aile üyelerine ait bilgileri form üzerinde doldurarak onlara da ücretsiz maske temini sağlayabilirsiniz.

* Aşağıda yer alan formdaki bilgileri doldurarak maskenizi ücretsiz olarak temin edebilirsiniz.

* Vatandaşların her hafta 1 paket maske (5 adet) alma hakkı bulunmaktadır.

* Adres bilginizi doğru girdiğinizden emin olun.

* PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacaktır.

Uyarı: Ücretsiz maske temini 65 yaş üzeri ve 20 yaş altında ki vatandaşlarımızı kapsamamaktadır. TC kimlik numaranız ile doğrulama yapıldıktan sonra belirtilen yaş kriterlerine uymanız durumunda maskeniz tarafınıza gönderilecektir.

ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

PTT MASKESİNİN ÖZELLİKLERİ NELER?

PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunan vatandaşlara temin edilecek maskenin özellikleri ise şu şekilde:

* Yumuşak ve ayarlanabilir, tahriş etmez, rahat takılır.

* Fiberglass ve lateks içermemektedir.

* Filtreli, üç katlı, tek kullanımlık, lastikli ve 3 kıvrımlı olarak üretilmiştir.

* Yuvarlak lastikli ultrasonik dikişlidir.

* Kolay kullanıma uygundur.

* Hava geçirgen, kolay nefes almayı sağlayan non woven -kumaştan üretilmiştir.

* Gipe lastik kullanmıştır ve tek kullanımlıktır.

* Hijyenik ve CE'li dir.

* Yüze tam uyumludur.

* Beyaz, mavi, yeşil renklerden 1 tanesi gönderilecektir.

PTT BEDAVA MASKE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın ortak çalışması sonucu vatandaşlara ücretsiz dağıtılacak maskeler için, PTT'nin internet sitesinden başvuruda bulunmak gerekiyor. BURAYA tıklayarak PTT ücretsiz maske başvuru sayfasına ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan formu doldurmanız gerekiyor. Formda şu bilgiler sizden isteniyor:

TC Kimlik Numarası
Doğum Tarihi
İsim
Soyad
Cep Telefonu Numarası
e-Posta Adresi
İkamet Edilen İl
İkamet Edilen İlçe
İkamet Edilen Adres

Dilerseniz aynı hanede yaşadığınız diğer aile üyeleri için de maske başvurusunda bulunabilirsiniz. Bunun için formda yer alan "Ailenizden Kişi ya da Kişilerin TC Kimlik Bilgilerini Eklemek İçin Tıklayın" yazan başlığa tıklamanız gerekiyor. İlgili başlığa tıkladıktan sonra açılan kutucuklara, aile üyenizin "TC Kimlik Numarası, Doğum Tarihi, İsim, Soyad" yazmanız istenecek.

Bu bilgileri eksiksizk doldurduktan sonra sayfanın sonunda yeralan "Maske Siparişi Ver" başlığına tıklayarak ücretsiz maske siparişini verebilirsiniz. Ücretsiz maske daha sonra ikamet ettiğiniz adresinize PTT memurları tarafından ulaştırılacak.

ÜCRETSİZ MASKE DAĞITIMI 21-64 YAŞ ARASI VATANDAŞLARA YAPILACAK

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklmada, Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan ücretsiz maske dağıtımının, 21-64 yaş arasındaki vatandaşlara yönelik olduğu vurgulandı. Her vatandaşa haftada sadece 1 paket maske temin edilecek. 1 pakette ise 5 adet maske bulunuyor.

PTT'DEN ÜCRETSİZ MASKE SİPARİŞİ VERMEK İÇİN TIKLAYIN

Günün Diğer Haberleri