3 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazete’de ücretli öğretmen ve usta öğreticilerin ders ücretlerinin ödenmesine ilişkin karar yayımlandı.
Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Karara göre ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler üzerlerinde bulunan ders saati kadar ücret alacaklar. Bu kapsamda ödeme yapılanlar, tatil edilen günlere ilişkin kendilerine telafi eğitimleri ve uzaktan eğitim faaliyetlerine ilişkin görevleri yerine getirmeyen öğretmenlerden ücretler geri tahsil edilecek.
Karara ilişkin değişiklik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yapılan değişiklik ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim ve öğretim kurumlarında uygulama yapacak öğretmen adayları için görevlendirilecek UYGULAMA KOORDİNATÖRLERİNE haftada 4 saat ek ders ücreti ödenecek. Uygulama yapılacak okul müdürüne ve uygulama okulu koordinatörüne haftada 2 saat ek ders ücreti ödenecek. 
Uygulama öğretmenlerine Okul Deneyimi I, Okul Deneyimi II ve Alan Çalışması derslerinin her birinden haftada 4 saat, Öğretmenlik Uygulaması ve Okullarda Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık derslerinin her birinden 6’şar saat ek ders görevi verilebilecek.