UZAKTAN EĞİTİM BAŞLARKEN BİLGİSAYARI İNTERNETİ VE TELEVİZYONU OLMAYAN ÇOCUKLARA DESTEK VERİLSİN

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, uzaktan eğitimle ilgili , "Türkiye’de internet bağlantısı, bilgisayarı hatta televizyonu olmayan; açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca insan var. Öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için internet bağlantısı, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması gerekmektedir" dedi.

EĞİTİM - 2020-03-22 16:31:38

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, uzaktan eğitimle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya'nın yazılı basın açıklaması şöyle:

"Koronavirüs nedeniyle ara verilen eğitim, yarın “uzaktan eğitimle” yeniden başlanacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitimin televizyon ve internet aracılığıyla yapılacağını duyurmuştu. Ancak açıklama, bütün öğrencilerin evinde televizyon, bilgisayar ve internet bağlantısı olduğu varsayılarak yapıldı.Oysaki hepimiz biliyoruz ki Türkiye’de internet bağlantısı, bilgisayarı hatta televizyonu olmayan; açlık sınırı altında yaşayan milyonlarca insan var. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” paketinde dar gelirli ve fakir öğrencilerimiz için bir destek kaleminin olmadığını da üzülerek gördük.Öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmamaları için internet bağlantısı, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının ivedilikle karşılanması gerekmektedir. Diğer yandan yoksul çocuklara okullarda yemek veriliyordu. Okulların tatil edilmesiyle yemek yardımı da kesilmiş oldu. Bu ailelerimize de gerekli desteğin verilmesi gerekmektedir."

Günün Diğer Haberleri